r
Nosalty Logó

Bújtatott fasírt

Salamon Csilla
Bújtatott fasírt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

A krumplipüréhez

A tetejére

512
Kalória
35.6g
Fehérje
42g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
273.9g
Víz
146.7g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A krumplipüréhez

A tetejére

Összesen 512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A krumplipüréhez

A tetejére

Összesen 2049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A krumplipüréhez

A tetejére

Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4111.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 2049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megdinszteljük, a darált húshoz keverjük, majd a többi hozzávalóval fasírozottat készítünk.
  2. Cipóvá formáljuk, tepsibe helyezzük, és alufóliával letakarva 30 percig sütjük.
  3. Közben az apróra vágott burgonyát megfőzzük, törjük, vajjal és tejjel kikeverjük. A krumplipürét a fasírozottra kenjük.
  4. Szépen elsimítjuk, ráreszeljük a sajtot, és meglocsoljuk a szafttal. Visszatesszük a sütőbe, és pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes

Egyszerű, finom egytálétel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek