Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses fodros kel-egytál

Rizses fodros kel-egytál
Rizses fodros kel-egytál
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan, mint a rakott kel, de nem kell külön főzőcskézni a hozzávalókat...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fodros kel leveleket jól megmossuk és zöldségcentrifugával alaposan megszárítjuk, majd 1,5 cm-es laskákra vágjuk. A levelek szárait is felvagdossuk kb. 0,5 cm-es darabokra.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Egy fazék aljára tesszük a kel harmadát, majd rászórjuk a rizs felét, köménymaggal és sóval megszórjuk. Rászórjuk a vöröshagyma és a fokhagyma felét.
  4. Ezt követően rátesszük a kel levél harmadát, majd a rizst és az ízesítőket. Végül kel levéllel takarjuk be az egészet.
  5. Ráöntünk 2 bögre vizet, és a lehető legkisebb lángon, lassan puhára pároljuk. (Én nem is takarékra veszem a lángot, hanem ellenkező irányba addig tekerem, míg szinte már csak pislákol.)
  6. A tejfölt összekeverjük az olajjal, a pirospaprikával és kevés (0,5 dl) vízzel, majd ezzel habarjuk be az ételt.
  7. Karikára szeletelt keményre főzött tojással tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 958
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses fodros kel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lien0120
Lien0120 Fri, 2012-04-27 21:40

Szia, az a kérdésem lenne, hogy fodros kelt honnan lehet beszerezni? Nagyon sok helyen kerestem, de eddig sikertelenül. Előre is köszönöm.
üdv, Lien

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2012-02-04 22:42

kedves Sea!
egyetlen ok, hogy kisebb legyen a konyhakatasztrófa miközben felvágod ;-)
üdv,
toma

sea970
sea970 Wed, 2013-01-09 12:54

Kedves Toma!
Köszönöm, így már értem. Csak az a baj, hogy a konyhámban én jelentem a katasztrófát, nem a vizes kellevél. :-)))

sea970
sea970 Wed, 2012-01-04 15:39

Miért kell megszárítani a leveleket, ha utána ráöntünk 2 bögre vizet?!?!

doramokus
doramokus Tue, 2013-01-08 23:15

Sziasztok!

Én sem szárítottam meg a kelleveleket. Nem láttam értelmét. :)
De pl. egy közepes fej káposzta felét beletettem, minden másból az előírt mennyiséget. 2 literes lábosban csináltam. Isteni finom lett és frissében kb. 3 adagnyit meg is ettem. Meglepem vele a családot.
Köszi a receptet! :)

Üdv:
Dóri

468
fodros kel 20 dkg
barnarizs 1 bögre
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
1 tk
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl
tejföl 15 dkg
víz 5.5 dl
főtt tojás 4 db