r
Nosalty Logó

Rizses fodros kel-egytál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Rizses fodros kel-egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5043.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    3095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 1824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fodros kel leveleket jól megmossuk és zöldségcentrifugával alaposan megszárítjuk, majd 1,5 cm-es laskákra vágjuk. A levelek szárait is felvagdossuk kb. 0,5 cm-es darabokra.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Egy fazék aljára tesszük a kel harmadát, majd rászórjuk a rizs felét, köménymaggal és sóval megszórjuk. Rászórjuk a vöröshagyma és a fokhagyma felét.
  4. Ezt követően rátesszük a kel levél harmadát, majd a rizst és az ízesítőket. Végül kel levéllel takarjuk be az egészet.
  5. Ráöntünk 2 bögre vizet, és a lehető legkisebb lángon, lassan puhárapároljuk. (Én nem is takarékra veszem a lángot, hanem ellenkező irányba addig tekerem, míg szinte már csak pislákol.)
  6. A tejfölt összekeverjük az olajjal, a pirospaprikával és kevés (0,5 dl) vízzel, majd ezzel habarjuk be az ételt.
  7. Karikára szeletelt keményre főzött tojással tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17761
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses fodros kel-egytál
ze(n)derta 188 recept

Olyan, mint a rakott kel, de nem kell külön főzőcskézni a hozzávalókat...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!