Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás torta barackkal

Ricottás torta barackkal
Ricottás torta barackkal
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenceim a gyümölcsös sütik és túró- vagy sajttorták, gyakran édesítőszerrel, finom friss nyalánkságok.

Az utóbbi időben már az összes lehetséges túrótortát végigpróbáltam: tejföllel, mascarponéval, joghurttal, krémsajttal kombinálva, de a ricotta az abszolút nyerő. Kicsit édeskés, nem savanyú, krémes, mégsem annyira zsíros, mint a mascarpone. A zselatinnal nagyon jól kezelhető az állaga, nem lesz sem túl folyós, sem túl gumiszerű.

Rakhatsz hozzá bármilyen gyümölcsöt, nincs ami ne illene ebbe az ízvilágba. Igazi élmény.:-))

Egy szónak is száz a vége, ha valaki még nem is ismeri a ricottát, sütiben mindenképpen próbálja ki, csak ajánlani tudom, nálunk a kritikus:-) családi és barátköri zsűri oda-vissza volt az ízétől.

hozzávalók / 12 adag

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

ajánlat

Tipp: a tortát fogyasztás előtt 1 nappal hamarabb készítsük, jól át kell hűteni, és a tortalapok is másnapra lesznek igazán puhák.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalap készítése

  1. A vajat a cukorral ás vaníliával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát kettévesszük, a felét letakarjuk, másik felét liszten kb. 4-5 mm-es vastagságúra kör alakban kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kivajazott tortaforma aljába tesszük.
  4. Villával megszurkáljuk, 15o fokon kb. 12 percig sütjük.
  5. FONTOS: Ha kész, még melegen vágjuk fel 12 szeletre, mert később már törik. Ez lesz később a torta teteje.
  6. A másik fél tésztaadagot is nyújtsuk, süssük, de azt már ne vágjuk fel, mert az lesz a torta alapja.

Túróhab készítése

  1. A ricottát a túróval, cukorral vagy édesítővel, vaníliával, citrom levével és héjával keverjük jó krémesre.
  2. A zselatint áztassuk be kb. 12o ml vízben. Ha megduzzadt, langyosítsuk meg, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez.
  3. A tejszínt verjük habbá, és két részletben, hogy ne törjön, adjuk ugyancsak a krémhez.

Torta rétegelése

  1. Az egész keksz tortalap.
  2. A túrókrém 1 negyede, majd rá a barackszeletek
  3. A maradék túrókrém.
  4. A felvágott tortalap.
  5. Dekoráció.

 

  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 805
elküldve: 3
receptkönyvben: 160
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrótorta ricottával, túrós baracktorta, túrókrémes ricottatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hokuszpokusz
hokuszpokusz Sun, 2013-04-14 19:28

Hűűű, de szép ez a torta :) Ha csak fele annyira finom, mint amilyen gyönyörű, akkor már nem lehet gond! ;) Csak vicceskedtem, mert biztos vagyok benne, hogy ízleni fog! :) Kedvet kaptam hozzá, ki is próbálom :) Köszönöm! :)

442
finomliszt 250 g
sütőpor 1 tk
tojás 1 db
cukor 70 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 125 g
ricotta 500 g
sovány túró 300 g
habtejszín 3 dl
cukor 150 g
vaníliás cukor 2 csomag
zselatinfix 2 csomag
citrom 1 db
őszibarack konzerv 30 dkg
porcukor 1 csapott ek
őszibarack 2 közepes db