Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-ricottakrémes torta

Citromos-ricottakrémes torta
Citromos-ricottakrémes torta
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi könnyű, nyári finomság, amiből 2-3 szelet simán lecsúszik. Friss gyümölccsel, jóóó sokkal.

Kerek vagy szögletes formában is készíthetjük, ha szív alakú formában sütjük, mutatós és finom ajándék lehet szeretteinknek.:) További képek a blogomon.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát picit kivajazzuk.
  2. A piskótához a fehérjéket nem túl kemény habbá verjük, félretesszük.
  3. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét és a lisztet. Pár határozott mozdulattal elkeverjük, a formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük (kb. 15 perc).
  4. A krémhez a tejszínt elkezdjük felverni. Mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a ricottát, a citromhéjat, a citromkrémet, a porcukrot, és krémesre dolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  5. Az elkészült, kihűlt piskótalapot megkenjük a krémmel, tetejét kirakjuk fél szem eprekkel, pici citromhéjat reszelünk rá.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 822
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskótás túrótorta, gyümölcstorta túrókrémmel, ricottakrémes citromos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
tojás 2 db
finomliszt 4 dkg
cukor 4 dkg
habtejszín 200 ml
ricotta 25 dkg
porcukor 1 ek
lemon curd 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
eper 25 dkg