Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-gyümölcsös szelet

Ricottás-gyümölcsös szelet
Ricottás-gyümölcsös szelet
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nyári születésnapjára szerettem volna valamilyen könnyű, különleges tortát készíteni. A sajttorta vonalon elindulva találtam rá a ricottára, amelyből végül 3-4 különböző recept ihletésére készült el ez a torta. (A képen ribizlivel készült szelet látható.) 

Nagyon könnyű, nagyon finom, és különleges ízű sütemény. Gyorsan elkészül, és ugyanilyen gyorsan el is fogy. 

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a kekszet (én kakaós kekszet szoktam használni) összetörjük egy tálban. Nem kell teljesen porrá zúzni, maradhatnak benne nagyobb darabok is.
  2. A margarint felolvasztjuk, és összekeverjük a kekszdarával. Ezzel kész is a tészta. 
  3. A formát (én hasábformát szoktam használni, de kapcsos tortaforma is kiváló hozzá) kibéleljük folpackkal, és az aljára simítjuk a tésztát. 
  4. A krémhez első lépésként elkészítjük a zselatint. Ehhez felforralunk 1 dl vizet, és belekeverünk -a tűzről levéve- 1 púpos evőkanál zselatint. Amíg elkészítjük a krémet, hűlni hagyjuk. 
  5. Egy magas falú tálba öntjük a tejszínt, és kemény habot verünk belőle elektromos habverővel.
  6. A ricottát 3-4 részletben keverjük hozzá, továbbra is az elektromos habverővel. Ezt követően adjuk hozzá a citrom levét és a porcukrot. Ízlés szerint további cukrot vagy citromot teszünk bele. Ha édes gyümölcsöt adunk hozzá, akkor kevesebb cukor is elég, de kóstolgatni kell, és ízlés szerint kialakítani a végső ízharmóniát. 
  7. A langyos, de még nem megszilárdult zselatint kanalanként adjuk a krémhez, majd legvégül hozzákeverjük a gyümölcsöt. Nem kell megijedni, ha túl hígnak tűnik, pár óra alatt meg fog szilárdulni a hűtőben.
  8. A krémet a tésztára borítjuk, és pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük
  9. A teteje díszíthető további gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal, stb. 
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 045
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zafyr

Mióta szakács: 2012.06.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ricottás torta, gyümölcsös sajttorta, ricottás gyümölcsös torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

383
margarin 10 dkg
kekszmorzsa 20 dkg
ricotta 25 dkg
habtejszín 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 10 dkg
zselatin 1 ek
víz 1 dl
piros ribizli 15 dkg