r
Nosalty Logó

Ricottás-parmezános canederlini

NS
Ricottás-parmezános canederlini
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

283
Kalória
14.1g
Fehérje
25.3g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
100.5g
Víz
143.2g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 563 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    877 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. Reszeljük le a parmezánt, majd egy tálban alaposan kavarjuk el a ricottával, liszttel, tojássárgájával, zsemlemorzsával, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és egy csipet frissen őrölt feketeborssal. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a zsemlemorzsák megszívhassák magukat.
  2. A kis konzerv paradicsomot adjuk egy edénybe, majd pürésítsük botmixerrel. A fokhagymagerezdet pucoljuk meg, majd 4 részbe vágva adjuk a paradicsomhoz. Rottyantsuk fel legalább egyszer, s főzés közben ízesítsük sóval, frissen őrölt feketeborssal és egy csipet cukorral. Mossuk meg az oregánót, s csipkedjük le a leveleit. Néhány szép levelet tegyünk félre díszítésre. A többi levelet vágjuk apróra és szórjuk bele a paradicsommártásba. Ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés vodkát is. Kavarjuk el jól, s tartsuk melegen a paradicsommártást.
  3. Nedves kézzel gyúrjunk kb. 1,5-2cm átmérőjű golyókat a ricottás-parmezános masszából. Egy nagy átmérőjű edényben forraljunk fel bőven sós vizet. Miután meggyúrtuk az összes golyót, dobáljuk bele a forrásban lévő vízbe, s várjuk meg míg maguktól felúsznak a víz felszínére (ez kb. 1,5 percig tart). Egy szűrő segítségével vegyük ki a kész knédliket a vízből, s hagyjuk egy kicsit lecsöpögni.
  4. A paradicsommártással együtt forrón tálaljuk. Néhány félretett oregánólevéllel és pár csepp balzsamecettel díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Dolce Vitát szerettem volna megviccelni ezzel a recepttel, emiatt is került bele oly sok oregánó. A receptből kb. 12-14 pici knédli készíthető.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek