Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis túrópiskóta

Ribizlis túrópiskóta
Ribizlis túrópiskóta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptnél nem sima steviát, hanem eritrit-stevia keveréket használtam. Ez négyszer olyan édes, mint a kristálycukor. A mennyiség megadásánál ezt a különbséget belekalkuláltam.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a porcukor állagú xilittel és a vaníliával, majd lassan hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  3. Ezután finoman hozzákeverjük a tojáshabot.
  4. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rászórjuk az eritrit-stevia keverékes-citromos-darás laktózmentes túrót, erre pedig ráöntjük a tészta másik felét és a ribizlit.
  5. 180 fokon aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

jeles.lilla

Mióta szakács: 2017.07.19.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

475
tojás 4 db
xilit 25 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
laktózmentes tej 1.5 dl
kókuszolaj 0.6 dl
vanília kivonat 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
piros ribizli 10 dkg
laktózmentes túró 25 dkg
stevia 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
búzadara 1 evőkanál