r
Nosalty Logó

Ribizlis clafoutis nutellás krémmel

NS
Ribizlis clafoutis nutellás krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

424
Kalória
7.4g
Fehérje
31.8g
Szénhidrát
30g
Zsír
80.2g
Víz
150.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
19.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

Összesen 2120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 2120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A clafoutishoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Keverjük össze a finomlisztet, a sütőport és a porrá tört édesítőt.
  3. Verjük fel a tojásokat robotgéppel, majd adjuk hozzá a tejfölt, és ezzel is keverjük el. Végül adjuk az egészet a liszthez.
  4. Szórjuk a ribizlit a tésztába, és óvatosan keverjük el, hogy a gyümölcs ne törjön össze, és a tészta se színeződjön el nagyon.
  5. Kenjük ki a formákat vajjal (én szilikonos muffin formát használtam), és öntsük bele a tésztát (ne színültig, ugyanis kicsit emelkedni fog).
  6. Tegyünk apróra vágott vajdarabkákat a tetejére, majd süssük 180°-on, légkeverésesen kb. 35-40 percig.

A nutellás krémhez

  1. A habtejszínt öntsük egy lábasba, és kezdjük el melegíteni magas lángon.
  2. Kanalazzuk hozzá a nutellát, és jól keverjük el benne. Főzzük a keveréket, amíg fel nem forr.
  3. Hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgáját (előtte érdemes egy-két teáskanálnyit csöppenteni a tojássárgájára, hogy ne rántottásodjon).
  4. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, másnap pedig kenjük egy spatula vagy habzsák segítségével a megsült sütikre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádom a clafoutist, de nincsen igazi clafoutis-formám, így jött az ötlet, hogy muffin formában süssem meg, amiből következett az, hogy krémet is kell készítsek rá, ugyanis nagy cupcake-lázban égek. A tészta receptjét az Apróséf egyik szakácsától vettem, azt alakítottam át egy kicsit, a krémet pedig én találtam ki (bár biztosan van hasonló). Ez az adag 5 db sütire elég.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek