Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis clafoutis

Ribizlis clafoutis
Ribizlis clafoutis
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A clafoutis a franciák közkedvelt finomsága, ami sűrű palacsintatésztából és leggyakrabban ropogós cseresznyéből készül. Sajnos ez a gyümölcsünk már leérett, ezért ribizlivel helyettesítettem. Nagyon egyszerűen, kevés alapanyagból, hamar összeállítható. Nem túl édes, könnyed, igazán gyümölcsös desszert. Egy biztos, hogy később más gyümölccsel, barackkal, szederrel is ki fogom még próbálni. Egyetlen baj van vele, hogy pillanatok alatt elfogy :-D

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük, és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni, és jól lecsöpögni.
  2. A sütőt előmelegítjük. Egy 24 cm-es piteformát kikenünk kevéske margarinnal.
  3. A tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrokat.
  4. Gépi habverővel magas fokozaton 2-3 percig verjük.
  5. Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
  6. Végül a tejet is beleöntve jól összekavarjuk.
  7. Az előkészített formába öntjük, rászórjuk a ribizlit.
  8. Sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)
  9. Ha már majdnem teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 824
elküldve: 19
receptkönyvben: 515
elkészítve: 53/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis süti, gyümölcsös süti, ribizlis pite

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kuktalbi
kuktalbi / kuktalbi Wed, 2019-07-03 21:27

Üdv!
Az enyémnek nyers kissé a közepe, többször próbáltam..., más receptet is, ott is. Lehet az úgy jó? :)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2014-08-14 22:13

Gratulálok Andikám!Én sajnos nem voltam elég bátor,hogy indítsam akármelyik sütimet a versenyen.Nem lett volna szerencsés.Neked van jövőd!Szívből gratulálok mégegyszer is.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2014-08-26 09:50

Köszönöm szépen Zsuzsa. Máskor bátran nevezz be a játékokra, hisz Te is nagyszerű háziasszony vagy és sok nagyszerű recepted van :-)

afzs@freemail.hu
afzs@freemail.hu Tue, 2014-08-12 15:59

Ma megsütöttem és nagyon finom! Csupán annyit változtattam, hogy 6 helyett 5 kanál cukrot tettem bele és így is pont elég édes lett! Tortaformában sütöttem, amit sütőpapírral béleltem ki (nehogy kifolyjon) és így vajaznom sem kellett!! Ajánlom mindenkinek, aki gyorsan elkészíthető, egyszerű finomságra vágyik!

Bbarbye
bbarbye / Bbarbye Wed, 2014-07-23 07:11

Tegnap megcsináltam - teljesen véletlenül pont ezt, nem is láttam, hogy ki lett emelve - és nagyon finom!!! Nekem nagyon tetszik az állaga :) Szedret tettem rá, mivel pont azt szedtem frissen és mennyei :D

subidubi
subidubi Thu, 2014-07-03 11:36

Kedves Andi! Korábban még nem ettem ilyen sütit, de nagyon jól nézett ki, és a ribizli is a piacon, így elszántam magam, hogy megsütöm. Olvasva a hozzászólásokat próbáltam ellenállni, hogy mind több és több lisztet adjak hozzá, de végül a tészta olyan rágógumi-szerű lett, mint amikor piskótát sütsz és "szalonnás" lesz a közepe. Mit ronthattam el? Vagy ez így jó? Esetleg csak melegen jó enni? Köszönöm!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2014-07-08 08:27

Kedves Subidubi, Szerintem nem rontottál el semmit, ez egy ilyen süti. Nekem langyosan ízlett a legjobban, de az utolsó szelet hidegen is elfogyott :-)
Köszönöm, hogy kipróbáltad. Szép napot kívánok! Üdv:Andi

bfloru
bfloru Fri, 2014-06-27 21:29

Tegnap készítettem el, isteni finom lett! Viszont nekem is egy picivel több liszt kellett bele. De nagyon jó alaprecept ki fogom próbálni más gyümölcsökkel is. :)

Monamoni
Mona / Monamoni Thu, 2014-06-26 15:33

A recept nekem a nosalty-s clafoutis receptek közül a legjobb ihletadó! Ebből indultam ki, mert egy jól variálható alaprecept, alkalmas a reform alapanyagokkal való helyettesítésre is: én először tönkölylisztből sütöttem meg xilittel, cseresznye-eper kombinációban, picivel több lisztből lett sűrű palacsintatészta, szuper végeredmény! Másodjára tk. tönkölyliszt és gesztenyeliszt keveréke, eritrit, a tej egy részét egy kis tejszín, ill. mascarpone sajttal váltottam ki, cseresznyés verzió (maggal!): tökéletes! Köszönöm az ötletadó receptet!

spataki
spataki Thu, 2014-06-26 00:42

Most keszitettem friss malnaval....nagyon jo lett. Koszonom a receptet!

Vikica83
Vikica83 Tue, 2014-06-24 19:14

Elkészítettem, cseresznyével. Isteni lett! Köszönöm a receptet :)

babybee
babybee Mon, 2014-06-23 17:55

Ha a leírtak alapján csinálom, nem kapok sűrű masszát. Vagy a liszt kevés vagy a tej sok. Megpróbáltam a több liszt verziót, majdnem dupla lisztet vesz fel, és így sem sűrű. Most sül, kíváncsi leszek.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2014-06-23 21:13

Kedves Babybee, Természetesen nem piskóta sűrűségű a tészta, a fenti mennyiségekkel jól átsül, nem szükséges több liszt bele. Azért remélem finom lett. Várom a végeredményt.

Vikica83
Vikica83 Mon, 2014-06-23 19:00

Írd meg kérlek, hogy milyen lett a végeredmény, mert én is a héten szeretném elkészíteni. Köszönöm :)

321
tojás 3 db
1 csipet
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
tej 3 dl
piros ribizli 30 dkg