Nosalty Logó

Epres tejpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 217 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 1740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást egy tálban csomómentesre felverjük.
  2. Jöhet bele a cukor, a liszt, a tej, a tejszín, a vaníliás cukor, a sütőpor, a vaníliaaroma és a citromhéj. Az egészet nagyon-nagyon alaposan kikeverjük, hogy teljesen csomómentes legyen. Egy kicsit sűrűbb palacsintatészta-állagot kell kapnunk.
  3. Az epret kicsumázzuk és négyrét aprítjuk a szemeket.
  4. Egy sütőbe tehető serpenyőt vagy tepsit kivajazunk, egy rétegben beleöntjük az epret, majd ráöntjük a tésztát, végül megszórjuk mandulapehellyel.
  5. 175 fokos sütőbe tesszük 30-35 percre. Amikor kész, hagyjuk picit hűlni.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, langyosan fogyasztva a legszuperebb.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 454
  • 7 napos nézettség: 1238
  • Össznézettség: 14647
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 21.

Receptkategóriák

Talán a legegyszerűbb francia desszert a clafoutis, amit magyarul többnyire csak tejpitének szoktunk fordítani. A gazdag, tojásos édesség Limousin régióból származik, és hagyományosan szigorúan fekete cseresznyével készül, olyannyira, hogy ha bármi más gyümölcs kerül bele, azt már flaugnarde-nak nevezik. Magyarul a tejpite nem ennyire szigorú elnevezés, bármilyen gyümölcsöt teszünk bele, így hívjuk ezt a remegősen krémes csodát. Mivel most nagy gőzzel robogunk az eperszezonba, nem is lehetett kérdés, hogy ezzel a korai bogyós gyümölccsel sütjük meg!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek