r
Nosalty Logó

Ribizlis-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

dekoráció

Összesen 776 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

dekoráció

Összesen 9304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

dekoráció

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 776 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    450.5 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    2467 mg
  • Nátrium
    2512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1232.1 g
  • Cukor
    832 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 9304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

dekoráció

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
  3. Még mindig folyamatosan keverjük, és hozzáadjuk a tojássárgákat.
  4. A keveréssel nem állunk le. Hozzáöntjük az olajat.
  5. A liszthez adjuk a sütőbort, majd a lisztes sütőport és a vizet váltogatva adagoljuk folyamatos keverés közben.
  6. Ha kész a piskóta, 4 részre osztjuk, és kb. 20-22cm-es formákba adagoljuk. A tetejére szórjuk a ribizlit.
  7. Sütés: légkeverve 170 fokon 35 perc.
  8. Krémhez a vízgőz felett a tojásfehérjében felolvasztjuk a cukrot. Folyamatosan kell keverni, hogy ne főjön meg a fehérje. Kb. 80 fokos lesz az egész, mire szépen megolvad. Melegebb ne nagyon legyen! A lényeg, hogy a kristálycukor elolvadjon.
  9. Ha mindez megvan, levesszük, hozzáadjuk a sót, és elkezdjük kemény habbá verni. Hosszan! Ha visszahűlt (kézzel érzésre), mehet bele apránként a vaj. Ha nagyon meleg, megolvad a vaj gyorsan, ami nekünk nem jó! Inkább hűljön ki jobban a fehérjehab. Tehát apránként adagoljuk a vajat folyamatos keverés mellett. Selymes, krémes állagot kapunk. Ebbe mehet ízlés szerinti mennyiségű citromlé, és akár a citrom héja is és egy kis vanília kivonat.
  10. Ha megvannak a piskóták, egyenesre vágjuk a tetejét, és rákenünk egy adag krémet. Majd a következő lapokkal is így járunk el. Ha a legfelső réteg piskóta is rajta van, az egészre egy vékony(!) réteg krémet teszünk, hogy még meztelen maradjon :) Dekorációnak én egy régebbi sütésből maradt habcsókot tettem. Ennyi!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1284
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 30.

Ajánló

Vajat használjunk, és ne margarint! A krémnél fontos, hogy a 4 tojásfehérje súlyának a kétszerese legyen a cukor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó nagy lesz! :) A piskótához megadott menyiségek felezhetők, úgyis jól működik a recept. Ekkor értelemszerűen 4 laposabb piskótát kapunk.

Hozzávalók

piskóta

krém

dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek