Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-citromos torta

Ribizlis-citromos torta
Ribizlis-citromos torta
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó nagy lesz! :) A piskótához megadott menyiségek felezhetők, úgyis jól működik a recept. Ekkor értelemszerűen 4 laposabb piskótát kapunk.

hozzávalók / 12 adag

piskóta

krém

dekoráció

ajánlat

Vajat használjunk, és ne margarint! A krémnél fontos, hogy a 4 tojásfehérje súlyának a kétszerese legyen a cukor!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
  3. Még mindig folyamatosan keverjük, és hozzáadjuk a tojássárgákat.
  4. A keveréssel nem állunk le. Hozzáöntjük az olajat.
  5. A liszthez adjuk a sütőbort, majd a lisztes sütőport és a vizet váltogatva adagoljuk folyamatos keverés közben.
  6. Ha kész a piskóta, 4 részre osztjuk, és kb. 20-22cm-es formákba adagoljuk. A tetejére szórjuk a ribizlit.
  7. Sütés: légkeverve 170 fokon 35 perc.
  8. Krémhez a vízgőz felett a tojásfehérjében felolvasztjuk a cukrot. Folyamatosan kell keverni, hogy ne főjön meg a fehérje. Kb. 80 fokos lesz az egész, mire szépen megolvad. Melegebb ne nagyon legyen! A lényeg, hogy a kristálycukor elolvadjon.
  9. Ha mindez megvan, levesszük, hozzáadjuk a sót, és elkezdjük kemény habbá verni. Hosszan! Ha visszahűlt (kézzel érzésre), mehet bele apránként a vaj. Ha nagyon meleg, megolvad a vaj gyorsan, ami nekünk nem jó! Inkább hűljön ki jobban a fehérjehab. Tehát apránként adagoljuk a vajat folyamatos keverés mellett. Selymes, krémes állagot kapunk. Ebbe mehet ízlés szerinti mennyiségű citromlé, és akár a citrom héja is és egy kis vanília kivonat.
  10. Ha megvannak a piskóták, egyenesre vágjuk a tetejét, és rákenünk egy adag krémet. Majd a következő lapokkal is így járunk el. Ha a legfelső réteg piskóta is rajta van, az egészre egy vékony(!) réteg krémet teszünk, hogy még meztelen maradjon :) Dekorációnak én egy régebbi sütésből maradt habcsókot tettem. Ennyi!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22cm cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

SRka

Mióta szakács: 2017.06.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nakedcake summercake gyümölcstorta vaníliáspiskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RHOME
SRka / RHOME Mon, 2017-07-03 20:48

Köszönöm! Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket.
:) Yupp yupp

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2017-07-03 18:19

Láttam ma - 2017. július 3-án - kiemelve eme receptedet a Facebook-on - gratula :)))))), nagyon sitty-sutty kiemelték az aktiváláshoz képest, a k. Nosalty, s gondoltam, meglesem a tortádat! :)))

RHOME
SRka / RHOME Mon, 2017-07-03 20:46

Köszönöm! :)
Nagyon új vagyok, így pláne megtisztelő!
Érdemes kipróbálni, egyszerűbb mint aminek tűnik és nagy sikert arat!

776
tojás 6 db
cukor 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
napraforgó olaj 3 dl
víz 2.4 dl
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
vanília kivonat 1 kávéskanál
piros ribizli 20 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 240 g
0.5 kávéskanál
vaj 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
habcsók 12 db