Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes-zselés ribizlitorta

Krémes-zselés ribizlitorta
Krémes-zselés ribizlitorta
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterre készült, a sok nehéz étel után jólesett néhány savanykás falatka!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy tortaforma alját.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját 4 evőkanálnyi meleg vízzel habosra keverjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot. Rászitáljuk a lisztet, és a tojáshabbal együtt óvatosan a krémbe forgatjuk.
  3. A tésztát a formába öntjük, majd a sütőben aranybarnára sütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd körbevesszük tortagyűrűvel.
  4. A felmelegített és simára kevert ribizlizselével megkenjük a tésztát. A piros ribizlit 1,4 dl-nyi vízzel felforraljuk, majd kb. 3 percig enyhe tűzön pároljuk. Levesszük a tűzrõl, és 30 percig pihentetjük.
  5. A masszát finom szűrőbe simítjuk, közben felfogjuk a lecsepegő levét. Hideg vízben feloldunk 7 levél zselatint. Lemérünk 3 dl-nyi ribizlilevet, és 15 dkg cukorral addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Azután a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Az egészet betesszük a hűtőszekrénybe, míg zselésedni kezd.
  6. Kemény habbá verjük a tejszínt. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Előbb a tejszínhabot, majd a tojáshabot is óvatosan a zselésedő ribizliszörpbe forgatjuk. A krémet a tortalapra simítjuk, és áttetsző fóliával letakarva 4 órán át hideg helyen pihentetjük.
  7. Hideg vízben megpuhítjuk a maradék zselatint. A maradék szörpöt 5 dkg cukorral felmelegítjük, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Az egészet ismét hagyjuk kihűlni, amíg a massza enyhén dermedni nem kezd. A zselét elosztjuk a torta tetején, és kb. 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 586
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlitorta, tejszínes ribizlitorta, tejszínes-zselés ribizlikrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

597
tojás 2 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tortazselé 1 csomag
piros ribizli 1 kg
lapzselatin 10 db
cukor 25 dkg
habtejszín 3.5 dl
tojásfehérje 2 db