r
Nosalty Logó

Málnás mascarpone torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás mascarpone torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Összesen 401 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Összesen 4817 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Összesen 269 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 401 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 4817 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verjük.
  3. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
  4. A végén hozzákeverjük a csokoládé reszeléket is.
  5. A masszát tortaformába öntjük, 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  6. A tortát egy tányérra tesszük, tortakarimát csatolunk köréje.
  7. A málnához a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  8. A málnát a cukorral és a limelével pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk.
  9. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, majd elkeverjük a málnával.
  10. A mascarpone krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  11. A mascarponét elkeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral és a limelével.
  12. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, majd a mascarponés krémhez keverjük.
  13. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
  14. A mascarponés krémet a tortalapra öntjük, elosztjuk rá a málnapürét, és egy villával lazán márványosra keverjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 37267
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálaláskor megszórhatjuk kb. 100 g málnával és 1 ek csokoládé reszelékkel.

Hozzávalók

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek