r
Nosalty Logó

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 927 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7404 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 311 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1859 micro
  • β-karotin
    4443 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 927 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    435.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6577.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    3351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.7 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3899 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14875 micro
  • β-karotin
    35546 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2380 micro
Összesen 7404 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (4-es fokozat).
  2. Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
  3. Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
  4. Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
  5. Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
  6. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  7. Süssük 40-50 percig.(Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
  8. Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
  9. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
  10. Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 63808
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Ajánló

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a sütési idő változhat a sütők különbözősége miatt, ezért érdemes figyelni, és ha kell, tovább sütni.

Receptkategóriák

A répatorta ijesztő neve ellenére az egyik legfinomabb torta. A gyömbér és a narancsos mascarponekrém pedig tökéletesen kiegészíti.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

:)

Marianna

Hihetetlenül könny? és nagyon finom! Én barna cukorral és 1/4-ed részt teljes kiörlés? tönkölybúzalisztttel készítettem. A mascarpone krémb?l kifelejtettem a 3 ek. cukrot (mert az elkészítés meneténél is kimaradt). Egyáltalán nem lett édes, a krém elbírta volna a cukrot, de így is nagyon finom! A sütés h?foka (180 C) lehet, hogy légkeveréses süt?nél m?ködik. Nekem sajnos nem sikerült ezen a h?fokon a sima süt?mmel 60 perc alatt sem megsütnöm úgy, hogy ne tapadjon a t?re semmi. Alufóliával letakarva a tetejét, 200 C-on még további 24 percig sütöttem, hogy tökéletesen kiállja a t?próbát. Így tökéletes lett, gyönyör?en szeletelhet?.

Törölt felhasználó

örülök! már több ismer?söm megsütötte, mindenkinél más h?fok és sütési id? m?ködött :) ezért szoktam külön felhívni a figyelmet.

pineapple_mum

tényleg nagyon finom lett - mindenki nagyon szerette! a sütési id? (légkeverésesben is) jóval több volt nálam is, úgy 1 és 1/4 óra. (nyilván függ a tojások méretét?l is) én felerészt használtam teljes ki?rlés? tönkölylisztet és szintén barna nádcukorral készült. csodás az állaga. én szívesebben készítem legközelebb több mascarponéval, mert a 28 cm-es tortán így elég vékony lett. ráadásul viszonylag híg is, mert a narancs szép nagy volt :) az is lehet, hogy érdemes kettévágni a tésztát és középre is kenni egy réteget... úúúúúúúú, most bele is gondoltam :))

Törölt felhasználó

Nagyon kellemes, finom süti.Próbálja ki mindenki.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Segítség! Én is elkészítettem, de nem emelkedett meg túlságosan, és az egésznek ilyen olajos jellege lett. Mi lehet ennek az oka? Kell bele ennyi olaj? Én mondjuk tönkölybúzaliszttel helyettesítettem a finomlisztet. Talán ezért? Köszi el?re is a segítséget!

inf3rno

A BL55, amit boltban kapni - nagyrészt keményít? és tartalékfehérje - a búzaszem liszttest részéb?l van. A TBL, amit használtál valószín?leg teljes ki?rlés? volt, ebbe a búzaszem héja is bekerül, és teljesen máshogy viselkedik, mint egy BL55-ös liszt. Próbálj több lisztet beletenni, vagy keverni sima búzaliszttel, hogy több legyen benne a glutén, akkor talán összefogja a tésztát.

Törölt felhasználó

szia flamina, tönkölybúzaliszttel még nem próbáltam, de sima liszttel m?ködik. azt tudom csak javasolni, h kísérletezz!! vagy hátha van, aki tapasztaltabb etéren..

Törölt felhasználó

Kedves Nana! Köszönöm szépen a receptet, megsütöttem a tortát és nagyon finom lett :-) Anyukám utólag bevallotta, hogy mikor el?jöttem a répatorta-sütés tervével, azt gondolta, hogy ett?l nem érdemes sokat várni, szívesen és jóindulattal meg fogja enni, de...hmhm...végül mint mondta, élete legfinomabb tortáját kóstolta meg. Kicsit módosítottam a recepten, fele annyi olajat és feje annyi cukrot tettem bele, a kész tortát kettévágva pedig kentem belé egy réteg pirosáfonya lekvárt, ez utóbbit nagyon ajánlom mindenkinek!! A mascarponéba, pedig citromot is tettem - másnapra még sokkal finomabb lett, a krém jobban átvette a narancs-citrom aromát, egyenletesebb és lágyabb íze lett. Biztos, hogy következ? héten is megsütöm!

salsera

Kedves Nana, a 3 bögre reszelt sárgarépa az hány szál?... /kezd? háziasszony vagyok:)/ köszi

Törölt felhasználó

kinga, örülök :) salsera, ott van a hozzávalóknál, h kb 6 közepes darab :)

salsera

na, hát kábé f?zni is így f?zök - csukott szemmel... :) köszi szépen!:)

salsera

Megsütöttem. Isteni lett, komolyan!!:) Igaz ugyan, h kicsivel több, mint egy órán át sütöttük, mert a közepe nem nagyon akart megsülni, de végül sikerült. :)

Törölt felhasználó

szia Nana, Az lenne a kérdésem, hogy ha nem ?rölt gyömbért rakok bele, hanem reszelek le gyömbér gyökeret akkor abból mennyit tehetek bele? A mascarpone krémbe nem kell semmi más csak narancshéj és annak a leve? Cukrot nem kell belerakni? Köszi, Manna

Törölt felhasználó

szia Nana, Az lenne a kérdésem, hogy ha nem ?rölt gyömbért rakok bele, hanem reszelek le gyömbér gyökeret akkor abból mennyit tehetek bele? A mascarpone krémbe nem kell semmi más csak narancshéj és annak a leve? Cukrot nem kell belerakni? Köszi, Manna

inf3rno

Gyömbérb?l 1-2 ujj elég bele. Én konkrétan egy ujjnyit reszeltem bele, nem érezni benne különösebben. A krémnél jobban jársz, ha veszel narancs szörpöt, attól biztosan nem lesz folyós. Ha mégis egész narancsot használnál, akkor tegyél bele egy zselatin lapot, ha folyósnak látod, az olyan 2g-nak felel meg porból. Annyi biztosan felveszi a narancs levét. Cukor még ezek után is kell bele szerintem, de ez ízlés kérdése. Én grillázst daráltam kávédarálóval, és azt tettem bele, meg hozzákevertem 200mL tejszínt felverve. A krém mennyiségre amúgy nem lett volna elég, hogy befedje a tortát, így is csak nagyon vékonyan tudtam kenni...

Törölt felhasználó

salsera, örülök :) mannácska, a f?szerezés mindig ízlés kérdése is. a friss gyömbér intenzívebb, próbáld meg 1 teáskanál mennyiséggel!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek