r
Nosalty Logó

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

NS
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

927
Kalória
12.7g
Fehérje
100.7g
Szénhidrát
54.4g
Zsír
91.8g
Víz
90g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
66.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 927 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1859 micro
  • β-karotin
    4443 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 927 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    435.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6577.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    3351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    805.7 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    734.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3899 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14875 micro
  • β-karotin
    35546 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2380 micro
Összesen 7404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (4-es fokozat).
  2. Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
  3. Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
  4. Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
  5. Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
  6. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  7. Süssük 40-50 percig.(Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
  8. Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
  9. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
  10. Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A répatorta ijesztő neve ellenére az egyik legfinomabb torta. A gyömbér és a narancsos mascarponekrém pedig tökéletesen kiegészíti.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...