Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
27g napraforgó olaj235 kcal
-
58g cukor223 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
19g dió123 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
33g narancs11 kcal
Összesen
927
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
460g cukor1780 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
150g dió981 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
7404
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
9.3g tojás12 kcal
-
8.9g napraforgó olaj79 kcal
-
19.3g cukor75 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
20.2g sárgarépa7 kcal
-
6.3g dió41 kcal
A krémhez
-
10.5g mascarpone42 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
10.9g narancs4 kcal
Összesen
311
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 822.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 91.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1859 micro
-
β-karotin 4443 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
927
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 101.5 g
Zsír
-
Összesen 435.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 154 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6577.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 818 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 1801 mg
-
Nátrium 3351 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 805.7 g
-
Cukor 533 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 734.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3899 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 94 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 14875 micro
-
β-karotin 35546 micro
-
β-crypt 238 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2380 micro
Összesen
7404
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 626 micro
-
β-karotin 1495 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
2 bögre finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
2 tk szódabikarbóna
-
0.5 tk só
-
2 tk fahéj
-
2 tk gyömbér
-
15 dkg dió
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (4-es fokozat).
- Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
- Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
- Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
- Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
- Süssük 40-50 percig.(Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
- Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
- Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
- Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 382
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 72160
- Feltöltés dátuma: 2010. január 31.
Ajánló
Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a sütési idő változhat a sütők különbözősége miatt, ezért érdemes figyelni, és ha kell, tovább sütni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A répatorta ijesztő neve ellenére az egyik legfinomabb torta. A gyömbér és a narancsos mascarponekrém pedig tökéletesen kiegészíti.