Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta pudingos citromkrémmel

Répatorta pudingos citromkrémmel
Répatorta pudingos citromkrémmel
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet sima liszttel is készíteni, de a graham vagy teljes kiőrlésű lisztek rostdúsabbak, a barna cukor íze pedig jól harmonizál a répával és a dióval szerintem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A citromkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a narancslekvárt, majd a sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet, végül a diót.
  3. Higítjuk néhány evőkanál tejjel, majd sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Ha szilárd a teteje, nem benyomható, készen van.
  4. A citromkrémhez felfőzünk 3 dl tejben egy vaníliás pudingot, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromlével, majd a pudinggal csomómentesre keverjük.
  5. A tortát óvatosan félbevágjuk, megkenjük a krém felével, a maradék krémmel pedig bevonjuk tetszés szerint habkártyával, vagy villával mintázzuk a krémet.
  6. Ünnepi alkalmakra lehet még tovább díszíteni marcipánból vagy pl. fondantból készült répákkal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 626
elküldve: 4
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Diorissimo

Mióta szakács: 2011.10.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-répás torta citromos mázzal, répatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hedi1
hedi1 Sun, 2017-07-02 21:31

Nagyon finom, különleges torta, de legközelebb kevesebb cukorral fogom készíteni, bár ez nyilván ízlés dolga. A krémhez viszont nekem kevés volt a 3 dl tej. Olyan beton lett a puding, hogy nem sikerült csomómentesre kevernem a citromos alappal, pedig sok-sok tejfölt kanalaztam utána, hogy mentsem a helyzetet. De sikerült. Köszönet.

536
finomliszt 25 dkg
sárgarépa 25 dkg
barna cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
dió 5 dkg
narancslekvár 3 ek
tej 3 ek
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
margarin 10 dkg
porcukor 6 dkg
citromlé 3 ek