Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-répás sütemény

Narancsos-répás sütemény
Narancsos-répás sütemény
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán könnyű, répás sütit mindig jó elkészíteni. 

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat habosra keverjük, majd a mézet adagolva hozzáöntjük, és elkeverjük.
  2. A répát lereszeljük.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük egy tálba.
  4. A narancslét kifacsarjuk, és ráöntjük a répára, majd a héját is belereszeljük. Ízlés szerint ízesítjük a fahéjjal, gyömbérrel és dióval.
  5. A mézes vajhoz felváltva öntjük hozzá a répát és a lisztet. Alaposan összekeverjük, majd szilikonos tortaformába öntjük (egy kivajazott tepsiforma is megfelel).
  6. 170 fokra állítjuk a sütőt, és 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, mielőtt rátesszük a habot.

Tojáshab

  1. A tojásfehérjét felverjük egy száraz edényben.
  2. Mikor már kifehéredett a hab, de még nem kemény, hozzáadjuk a cukrot (ha különlegesebb ízt szeretnénk, kókuszcukorral is csinálhatjuk). Kemény habbá verjük tovább.
  3. Amikor kész, rákenjük a már kihűlt tésztára.
  4. Kevés fahéjjal megszórva díszíthetjük még.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 733
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Biszkvit

Mióta szakács: 2016.03.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes narancsos répás süti, fűszeres répatorta naranccsal, narancsos répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

822
sárgarépa 4 közepes db
vaj 150 g
méz 1.5 dl
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 280 g
sütőpor 2 tk
szódabikarbóna 2 tk
narancslé 1 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojásfehérje 2 db
porcukor 12 ek