r
Nosalty Logó

Nyuszis répatorta mandarinkrémmel

Receptműves
Nyuszis répatorta mandarinkrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1215
Kalória
24.5g
Fehérje
117.8g
Szénhidrát
72.9g
Zsír
132.4g
Víz
45g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
65.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1353 micro
  • β-karotin
    3195 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    471.2 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5410 micro
  • β-karotin
    12780 micro
  • β-crypt
    607 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 4855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, reszeljük le a répát (sajtreszelőn)
  2. Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) és morzsoljuk össze a darált répával.
  3. Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás) és öntjük a száraz anyag keverékhez.
  4. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába és egyenletesen oszlassuk el.
  5. Az 1. pontban írt hőfokon süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
  6. Amíg sül a tészta keverjük össze a krémet (mascarpone, cukrok, mandarin reszelt héja és kinyomott leve).
  7. Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vízszintesen várjuk ketté és a torta alsó részére a krém felét egyenletesen terítsük szét.
  8. Tegyük a krém tetejére a torta másik felét és vonjuk be a maradék krémmel a tortát.
  9. Tetszés szerint díszítsük

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Születésnapra készült ezt a torta, amelynek alapja egy muffin tésztához hasonlító "piskóta". Először húsvétra készítettem répatortát, sokáig böngészve az interneten fellehető receptek közül, azonban nehezen tettem igazságot a sok-sok változatban elkészített remekmű között, melyiket is kövessem. Végül úgy döntöttem, hogy kissé átalakítva a kedvenc muffin receptemet, megfelelő alap lesz a tortához. Mivel ez a tészta kissé szoros, ragacsos, kiválóan illik hozzá egy kis citrusos krém...

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek