r
Nosalty Logó

Nyuszis répatorta mandarinkrémmel

Receptműves
Nyuszis répatorta mandarinkrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1215
Kalória
24.5g
Fehérje
117.8g
Szénhidrát
72.9g
Zsír
132.4g
Víz
45g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
65.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1353 micro
  • β-karotin
    3195 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    471.2 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5410 micro
  • β-karotin
    12780 micro
  • β-crypt
    607 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 4855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, reszeljük le a répát (sajtreszelőn)
  2. Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) és morzsoljuk össze a darált répával.
  3. Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás) és öntjük a száraz anyag keverékhez.
  4. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába és egyenletesen oszlassuk el.
  5. Az 1. pontban írt hőfokon süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
  6. Amíg sül a tészta keverjük össze a krémet (mascarpone, cukrok, mandarin reszelt héja és kinyomott leve).
  7. Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vízszintesen várjuk ketté és a torta alsó részére a krém felét egyenletesen terítsük szét.
  8. Tegyük a krém tetejére a torta másik felét és vonjuk be a maradék krémmel a tortát.
  9. Tetszés szerint díszítsük

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Születésnapra készült ezt a torta, amelynek alapja egy muffin tésztához hasonlító "piskóta". Először húsvétra készítettem répatortát, sokáig böngészve az interneten fellehető receptek közül, azonban nehezen tettem igazságot a sok-sok változatban elkészített remekmű között, melyiket is kövessem. Végül úgy döntöttem, hogy kissé átalakítva a kedvenc muffin receptemet, megfelelő alap lesz a tortához. Mivel ez a tészta kissé szoros, ragacsos, kiválóan illik hozzá egy kis citrusos krém...

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...