Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás palacsinta narancsos-tejfölös öntettel

Répás palacsinta narancsos-tejfölös öntettel
Répás palacsinta narancsos-tejfölös öntettel
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp medvehagymás palacsintát sütöttem a sárgarépafőzelékhez:) és közben jött az ötlet, hogy sütök egy édes verziót is. Ha már répát reszelek a főzelékhez, akkor legyen sárgarépás palacsinta.:)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához (15 db)

Az öntethez

ajánlat

Nagyon finom a narancsos-tejföllel az enyhén fahéj ízű palacsinta. Szerintem egy próbát megér.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  lisztbe beletesszük a tojást és a sót és a fűszereket, és kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és vizet. Kicsit sűrűbb tésztát készítünk.
  2. A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, és a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük, és a tésztához adjuk.
  3. A vajat felmelegítjük, és megsütjük a palacsintákat. (Vajban finomabb jobb sütni a palacsintát, mert finomabb lesz tőle, és én olívát használok, ami szerintem túl karakteres ízű egy édeskés tésztához.)
  4. A narancs levét a tejföllel és mézzel  kikeverjük, megkenjük a palacsintákat, negyedbe hajtjuk, és a tetejére is csurgatunk az öntetből/töltelékből.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Turmix

Mióta szakács: 2011.12.27.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgarépás palacsintatészta, édes palacsinta narancsöntettel, tejfölös palacsinta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-05-22 14:49

Hű, dúl a szerelem köztem és az akác közt az idén...megkérdezhetem, azt hogy készíted?

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-05-23 08:23

Köszi szépen, megnéztem, ki fogom próbálni ezt is! Most raktam el 15 l akácszörpöt, úgyhogy most épp az öntettel sem lesz gond. Ez is nagyon fincsi lehet...

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-05-22 08:53

És m ilyen szép ez a kis pitypang itt a tetején, meg ez a tejfölös szósz...hmmm...összefutott a nyál a számban, szerintem én sütök ma ilyet....:-))

450
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 15 dkg
sárgarépa 2 kis db
tojás 1 db
1 csipet
fahéj 0.5 kk
gyömbérpor 0.5 kk
növényi tej 3 dl
víz 3 dl
vaj 1 ek
narancslé 1 narancsból nyert
méz 1 ek
tejföl 175 g