r
Nosalty Logó

Répás palacsinta narancsos-tejfölös öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Turmix
Répás palacsinta narancsos-tejfölös öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához (15 db)

Az öntethez

Összesen 453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához (15 db)

Az öntethez

Összesen 1809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához (15 db)

Az öntethez

Összesen 135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3105.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    6006 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 1809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A palacsintához (15 db)

Az öntethez

Elkészítés

A palacsintához (15 db)

  1. A lisztbe beletesszük a tojást és a sót és a fűszereket, és kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és vizet. Kicsit sűrűbb tésztát készítünk.
  2. A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, és a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük, és a tésztához adjuk.
  3. A vajat felmelegítjük, és megsütjük a palacsintákat. (Vajban finomabb jobb sütni a palacsintát, mert finomabb lesz tőle, és én olívát használok, ami szerintem túl karakteres ízű egy édeskés tésztához.)
  4. A narancs levét a tejföllel és mézzel kikeverjük, megkenjük a palacsintákat, negyedbe hajtjuk, és a tetejére is csurgatunk az öntetből/töltelékből.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1966
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Ajánló

Nagyon finom a narancsos-tejföllel az enyhén fahéj ízű palacsinta. Szerintem egy próbát megér.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Épp medvehagymás palacsintát sütöttem a sárgarépafőzelékhez:) és közben jött az ötlet, hogy sütök egy édes verziót is. Ha már répát reszelek a főzelékhez, akkor legyen sárgarépás palacsinta.:)

Hozzávalók

A palacsintához (15 db)

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!