Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás-almás fitness ebéd

Répás-almás fitness ebéd
Répás-almás fitness ebéd
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai ebédemet P. Mazsolás pirított répa receptje ihlette, és a kis lelkiismeret, hogy reggelire maradék pizzaszeletet ettem és még kekszet is, huh.

Plusz a hűtőbe tekintve a kiló répát valamire fel kellene használni- gondoltam. Mert amúgy nem szeretem, csak max. nyersen, dehát ez ahhoz sok, viszont egészséges. Kerestem szokásomhoz híven egy répás receptet, ott sós ízvilágú volt az egyszerű köretként leírt répa. Viszont a mazsola miatt én édesnek képzelem, ezért fogtam a répákat és egy almát, és üsse kő, lesz belőle valami.

Az eredmény szuper, bűntudat nélküli harapnivaló lett, egészen büszke vagyok rá.:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat megmossuk, megpucoljuk, és hosszában négy részre vágjuk. Az enyémek friss vékony répák, a szeleteket szükség szerint lehet vékonyabbra vágni, hisz gyorsan akarjuk átpárolni őket.
  2. Az almát megmossuk, felvágjuk közepes darabokra, én nem hámoztam meg, nem zavar a héja.
  3. Jó minőségű kókuszzsírt teszünk a wok-ba (tényleg nagyon picit, én a kókuszillatú, kozmetikai célra is használhatóból tettem, a sima is jó, csak ezt is ki akartam próbálni, hisz új szerzemény), rádobjuk a megmosott mazsolát, és puffadásig "pirítjuk".
  4. Ekkor követezik a répa, jól átforgatjuk, majd aláöntünk kb. fél bögre vizet. Kis idő múlva mehet a felaprított alma is. Lefedve pároljuk 1-2 percig, majd a fedőt levéve hagyjuk, hogy a víz elpárologjon.
  5. Ha már nincs alatta víz, akkor ráforgatjuk a mézet és a darált dió és mogyoró keverékét úgy, hogy tálaláshoz pici még maradjon (nekem egy félreolvasott recept alapján van itthon jó sok, és igyekszem megbolondítani vele az étkezéseimet).
  6. Így azon melegen mehet a tányérba, még egy darált keverékkel megszórjuk, és én még fahéjjal is megbolondítottam. Picit ropogós maradt a répa (alma attól függ, mikor rakjuk bele), az egész étel különlegesen finom!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 531
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nigea

Mióta szakács: 2013.12.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sárgarépa mazsolával, sült répa almával, almával mazsolával sült répa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

345
kókuszzsír 0.5 ek
mazsola 1 marék
sárgarépa 4 közepes db
alma 1 nagy db
méz 2 teáskanál
földimogyoró 20 g
dió 1 marék
fahéj 1 kávéskanál