r
Nosalty Logó

Répaleves "skót puszival"

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Répaleves "skót puszival"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 405 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1612 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 405 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6456.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    4981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1029.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1428 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    831 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3045 micro
Összesen 1612 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát 1 cm-es karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprózzuk, a répát felkockázzuk.
  2. Összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
  3. Hozzáadjuk a répát is, és lefedve 5-10 percig pároljuk, míg nagyjából megpuhul saját gőzében.
  4. Levesszük a fedőt, az edénybe öntjük a bort, és addig forraljuk, míg a lé nagy része el nem párolog.
  5. Felöntjük az alaplével, s 10-15 perc alatt elfőzzük a lé felét.
  6. Ekkor jöhet bele - folyamatos keverés mellett - a tejszín, illetve 15 dkg lazac apró darabokban.
  7. Újra felforraljuk a levest, majd a tűzről levéve alaposan összeturmixoljuk.
  8. Visszahelyezzük a tűzre, borssal és kevés (a lazac nagyon sós!) sóval ízesítjük. Egyet rottyantunk rajta, és kész.
  9. Tálaláskormegszórjuk a maradék lazaccal, és tárkonnyal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11098
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Répaleves "skót puszival"
Durcsó 161 recept

Minden kedden jön hozzánk a szállító. Ő biztosítja a friss, helyi és idényzöldséget és -gyümölcsöt, de bio húst, kenyérféléket, meg mindenféle más földi jót is lehet tőle rendelni. Az is jó a szállítóban, hogy van egy remek honlapja, ahol nemcsak részletesen bemutatja a termékeket és termelőket, de recepteket is közzétesz, nehogy valaki recepthiány miatt ne tudja felhasználni a rengeteg finomságot. Böngésztem én is ezt az oldalt, legnagyobbat akkor ámultam, mikor a Cabbage fejezetben egy bizonyos Lucskos Kaposzta (pronounced LUTCHKOSH KAAPOSTA) bukkant fel : ) De most a répát kellett felhasználni, így találtam a "Smoky carrot soup with a Scottish kiss" (Füstös répaleves skót csókkal) című opuszt. Rögtön azt hittem, hogy a skót csók valami jó kis whiskey-t takar, de hát nem, csak lazacot : ) Amit itt árulnak, az tényleg mind a skótoktól jön. Nagyon jól hangzott nemcsak a cím, a recept is, és az ízére sem panaszkodott senki! A remek kis honlap: http://www.abelandcole.co.uk/.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek