r
Nosalty Logó

Répaleves "skót puszival"

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Répaleves "skót puszival"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6456.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    4981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1029.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1428 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    831 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3045 micro
Összesen 1612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát 1 cm-es karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprózzuk, a répát felkockázzuk.
  2. Összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
  3. Hozzáadjuk a répát is, és lefedve 5-10 percig pároljuk, míg nagyjából megpuhul saját gőzében.
  4. Levesszük a fedőt, az edénybe öntjük a bort, és addig forraljuk, míg a lé nagy része el nem párolog.
  5. Felöntjük az alaplével, s 10-15 perc alatt elfőzzük a lé felét.
  6. Ekkor jöhet bele - folyamatos keverés mellett - a tejszín, illetve 15 dkg lazac apró darabokban.
  7. Újra felforraljuk a levest, majd a tűzről levéve alaposan összeturmixoljuk.
  8. Visszahelyezzük a tűzre, borssal és kevés (a lazac nagyon sós!) sóval ízesítjük. Egyet rottyantunk rajta, és kész.
  9. Tálaláskormegszórjuk a maradék lazaccal, és tárkonnyal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11247
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Minden kedden jön hozzánk a szállító. Ő biztosítja a friss, helyi és idényzöldséget és -gyümölcsöt, de bio húst, kenyérféléket, meg mindenféle más földi jót is lehet tőle rendelni. Az is jó a szállítóban, hogy van egy remek honlapja, ahol nemcsak részletesen bemutatja a termékeket és termelőket, de recepteket is közzétesz, nehogy valaki recepthiány miatt ne tudja felhasználni a rengeteg finomságot. Böngésztem én is ezt az oldalt, legnagyobbat akkor ámultam, mikor a Cabbage fejezetben egy bizonyos Lucskos Kaposzta (pronounced LUTCHKOSH KAAPOSTA) bukkant fel : ) De most a répát kellett felhasználni, így találtam a "Smoky carrot soup with a Scottish kiss" (Füstös répaleves skót csókkal) című opuszt. Rögtön azt hittem, hogy a skót csók valami jó kis whiskey-t takar, de hát nem, csak lazacot : ) Amit itt árulnak, az tényleg mind a skótoktól jön. Nagyon jól hangzott nemcsak a cím, a recept is, és az ízére sem panaszkodott senki! A remek kis honlap: http://www.abelandcole.co.uk/.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!