Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répakrémleves chilis tökmaggal

Répakrémleves chilis tökmaggal
Répakrémleves chilis tökmaggal
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőben sült zöldségekből lesz a legízletesebb krémleves. Ha egyszer kipróbáltad, többet nem akarod majd máshogy készíteni.

hozzávalók / 3 adag

a leveshez

a feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a répákat, és tegyük bele egy tepsibe. Locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal. Mehet mellé a tisztított, felezett vöröshagyma is, majd az egészet sózzuk és borsozzuk meg, és tegyünk mellé egy ág rozmaringot is kisebb darabokra tépkedve.
  2. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és takarjuk le egy sütőpapírral. Így nem fog odaégni a teteje. 30 perc után fordítsunk egyet a zöldségeken, és tegyük mellé a tisztított fokhagymákat, valamint a felezett koktélparadicsomokat. Süssük tovább sütőpapírral lefedve még 30 percig.
  3. A rozmaringágak kivételével mindent, amit megsütöttünk, pürésítsük egy kézi botmixerrel. Oldjunk fel egy leveskockát fél liter vízzel, majd öntsük fel a zöldségpürét vele. Forraljunk egyet rajta, majd adjuk hozzá a tejszínt, és azzal is forraljuk még egyszer össze az egészet.
  4. A feltétnek szánt tökmagot beleszórhatjuk abba a tepsibe, amibe előzőleg a zöldségeket sütöttük. Oszlassuk el őket szépen, és locsoljuk meg az olajjal, a mézzel, majd fűszerezzük. Jó, ha azt is sütőpapírral lefedve tesszük a sütőbe, mert mikor kész, kicsit pattoghat és fröcskölhet. Pár perc elég neki a sütőben, csak éppen hogy oda kell pirítani. Mehet is a forró leves tetejére.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 510
össznézettség: 2 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1128 recept

egyéb elnevezések

répakrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imre Kitti
Imre Kitti Wed, 2020-04-01 16:45

A tökmagot nem lenne jó száraz serpenyőben elkészíteni, és ha igen, hozzá lehet tenni a mézet?

321
sárgarépa 400 g
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
rozmaring 1 szál
olívaolaj 2 ek
bors 1 csipet
2 teáskanál
koktélparadicsom 6 db
víz 5 dl
leveskocka 1 db
főzőtejszín 180 ml
tökmag 30 g
méz 1 ek
olívaolaj 2 ek
1 csipet
chilipehely 1 teáskanál