r
Nosalty Logó

Sárgarépa krémleves 3.

arsasa
Sárgarépa krémleves 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

139
Kalória
2.8g
Fehérje
13.9g
Szénhidrát
8.6g
Zsír
263.2g
Víz
17.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    263.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1052.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 557 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1017 micro
  • β-karotin
    2427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymákat futtassuk meg olíva olajon, amíg össze nem esik. (Vigyázzunk, hogy ne kapódjon le, mert ha megég, akkor rossz íze lesz az egésznek.)
  2. A felkarikázott répákat dobjuk rá, keverjük össze, mehet bele pici só, frissen őrölt bors és a leveskocka. A sóval módjával bánjunk, hiszen a leveskocka is tartalmaz sót!
  3. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi és főzzük addig, amíg nem lesz puha a répa (kb. 20 perc).
  4. Ha megpuhult, szűrőlapáttal szedjük ki a negyedét, tegyük félre.
  5. A fazékban maradtakat pedig botmixerrel pépesítsük le, utána öntsünk bele 1-2 dl főzőtejszínt.
  6. Most már visszatehetjük a kivett répakarikákat, és forraljukössze még egyszer az egészet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

A párom imádja a zöldségleveseket, Ő kérte, hogy próbáljuk ki sárgarépából is. Egy idő után nekünk unalmassá válik, hogy csak pépeset kanalazunk, ezért nem az egészet turmixoljuk, így a végén lesz benne pár "rágható" falat is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...