Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-csirkés gnocchi

Gombás-csirkés gnocchi
Gombás-csirkés gnocchi
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen csak szeretjük a gnocchi-t, és mivel nem szerettem volna sokat bíbelődni az elkészítésével, ezért az általam már kipróbált márka kész termékét vásárolom. A hűtőben pedig ezeket az alapanyagokat találtam, így ez lett a vasárnapi ebédünk.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Többféle módon is elkészíthető. Ha valaki szereti, kis szerecsendióval is lehet ízesíteni. Másik verzióban lehet hozzáadni még póréhagymát, akár mustárt is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként minden hozzávalót előkészítünk, tehát csíkokra vágjuk a csirkemellet, és kevés sóval és borssal borítjuk be őket, a gombát is harapható darabokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük, a 2 gerezd fokhagymát megpucoljuk, a petrezselymet felaprítjuk, majd mindent magunk mellé készítünk. Ha ezzel megvagyunk, felteszünk egy lábasban vizet forrni a gnocchinak, majd elkezdjük a hadműveletet.
  2. A gombát vaj és egy csepp olaj keverékén kissé megpároljuk, de nem engedjük, hogy nagyon összeessen, és levet engedjen. Nagyon enyhén sózzuk, és borsozzuk. Mindeközben egy serpenyőben a csirkemell darabkákat szintén vaj és olaj keverékén sütjük, míg színt nem kapnak, majd a kész csíkokat kivesszük a serpenyőből, és pihenni hagyjuk őket.
  3. A megpuhult gombához hozzáöntünk kb. 3 dl tejszínt, és megvárjuk, míg felmelegszik. Majd amikor már látjuk, hogy bugyog, hozzáadjuk a reszelt sajtokat. Óvatosan kevergetve megvárjuk, míg a sajtok beleolvadnak a tejszínbe, amennyiben szükséges, tejszínnel lehet hígítani, illetve sajttal sűríteni. Mindenki ízlés szerint ízesítheti még sóval, borssal.
  4. Az időközben felforrt vízbe sót teszünk, és beleöntjük a gnocchi-t, és a tasakon jelezett időpontig főzzük, de vigyázni kell, hogy ne főjön túl.
  5. Azt a serpenyőt, amelyben a csirkecsíkokat sütöttük, ismét elővesszük, és felizzítjuk. A leszűrt gnocchi-kat beletesszük a serpenyőbe, és hagyjuk, hogy egy kis kérget és színt kapjanak, így nem fog elázni a tejszíntől. Amikor már szépen megpirult a gnocchi, a két fokhagymagerezdet rányomjuk, és egy gyors kavarás után épp, hogy csak a fokhagyma illatát megérezvén, ráöntjük a tejszínes, gombás szószt, majd hozzáadjuk a pirított csirkemellcsíkokat is, majd a felaprított petrezselymet. 2-3 percig hagyjuk, hogy minden falatot beborítson a gombás, tejszínes szósz. Amennyiben szükséges, akkor nyugodtan lehet még egy kis tejszínt hozzáadni, majd tálaljuk is. És csak a buli kedvéért még egy kis sajtot reszelünk rá.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 30 892
elküldve: 14
receptkönyvben: 399
elkészítve: 23/25
Facebookon megjelent: -

szakács

hallie

Mióta szakács: 2012.10.15.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gnocchi csirkével és gombával, csirkés gnocchi gombával, tejszínes csirkés gombás gnocchi

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hallie
hallie / hallie Mon, 2013-11-04 19:12

Szia konyhatüni,

én nem fagyasztottat, hanem az üzletek hűtött termékei között megtalálható gnocchi-t szoktam vásárolni. Legtöbbször a Tortelloni márkát, fél kg-os kiszerelésben. Ennek az ára üzletenként eltérő lehet, de olyan 500-600 Ft között mozog, de láttam már olcsóbban is. Én több márkát is kipróbáltam, de a nagyon olcsó szétfőtt, ezért inkább maradtam a beváltnál.
Jó főzőcskézést! :-)

barbi1023
konyhatüni / barbi1023 Mon, 2013-11-04 11:58

Nagyon jól néz ki! Tényleg egyszerűbb a gnocchi-t inkább fagyasztva megvenni, mint bajlódni vele (már ha valakinek nincs ideje). Amúgy a fél kg-os kiszerelésben lehet vásárolni, és kb. mennyibe kerül?
A hétvégén biztos elkészítem! :-)

Üdv: konyhatüni

1576
gnocchi 50 dkg
gomba 15 dkg
csirkemell filé 25 dkg
főzőtejszín 5 dl
trappista sajt 5 dkg
füstölt sajt 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
vaj 4 dkg
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
bors 0 ízlés szerint