r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés gnocchi

hallie
Gombás-csirkés gnocchi
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1586
Kalória
57.8g
Fehérje
100.1g
Szénhidrát
104.6g
Zsír
387.1g
Víz
252.5g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1586 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    1955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 1586 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6444.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    3910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 3171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként minden hozzávalót előkészítünk, tehát csíkokra vágjuka csirkemellet, és kevés sóval és borssal borítjukbe őket, a gombát is harapható darabokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük, a 2 gerezd fokhagymát megpucoljuk, a petrezselymet felaprítjuk,majd mindent magunkmellé készítünk. Ha ezzel megvagyunk, felteszünk egy lábasban vizet forrni a gnocchinak, majd elkezdjüka hadműveletet.
  2. A gombát vaj és egy csepp olaj keverékén kissé megpároljuk, de nem engedjük, hogy nagyon összeessen, és levet engedjen. Nagyon enyhén sózzuk,és borsozzuk. Mindeközben egy serpenyőben a csirkemell darabkákat szintén vaj és olaj keverékén sütjük, míg színt nem kapnak, majd a kész csíkokat kivesszüka serpenyőből, és pihenni hagyjukőket.
  3. A megpuhult gombához hozzáöntünk kb. 3 dl tejszínt, és megvárjuk,míg felmelegszik. Majd amikor már látjuk, hogy bugyog, hozzáadjuka reszelt sajtokat. Óvatosan kevergetve megvárjuk,míg a sajtok beleolvadnak a tejszínbe, amennyiben szükséges, tejszínnel lehet hígítani, illetve sajttal sűríteni.Mindenki ízlés szerint ízesítheti még sóval, borssal.
  4. Az időközben felforrt vízbe sót teszünk, és beleöntjüka gnocchi-t, és a tasakon jelezett időpontig főzzük, de vigyázni kell, hogy ne főjön túl.
  5. Azt a serpenyőt, amelyben a csirkecsíkokat sütöttük, ismét elővesszük,és felizzítjuk. A leszűrt gnocchi-kat beletesszüka serpenyőbe, és hagyjuk, hogy egy kis kérget és színt kapjanak, így nem fog elázni a tejszíntől. Amikor már szépen megpirult a gnocchi, a két fokhagymagerezdet rányomjuk,és egy gyors kavarás után épp, hogy csak a fokhagyma illatát megérezvén, ráöntjüka tejszínes, gombás szószt, majd hozzáadjuka pirított csirkemellcsíkokat is, majd a felaprított petrezselymet. 2-3 percig hagyjuk, hogy minden falatot beborítson a gombás, tejszínes szósz. Amennyiben szükséges, akkor nyugodtan lehet még egy kis tejszínt hozzáadni, majd tálaljukis. És csak a buli kedvéért mégegy kis sajtot reszelünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egyszerűen csak szeretjük a gnocchi-t, és mivel nem szerettem volna sokat bíbelődni az elkészítésével, ezért az általam már kipróbált márka kész termékét vásárolom. A hűtőben pedig ezeket az alapanyagokat találtam, így ez lett a vasárnapi ebédünk.

További receptek

Spárgakrémes gnocchi

Aki egy igazán tavaszias tésztára vágyik, készítse el az alábbi spárgás gnocchit: magával ragadó, lehengerlően krémes szósz és karakteres, párolt spárgafejek gazdagítják a puha ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

2 élelmiszer is segíthet a prosztatarák megelőzésében

A prosztatarák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés férfiak esetében. Az életkor a fő kockázati tényező, illetve életmódbeli és genetikai sajátosságok is szerepet játszanak a kialakulásában, de két alapanyag rendszeres fogyasztása segíthet a megelőzésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...