r
Nosalty Logó

Baranyai cigánypogácsa

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Geleva
Baranyai cigánypogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 477 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2862 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 477 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5120.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    3670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2862 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
  2. Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
  3. Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 25319
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk még gyerekkoromban nagyon sokszor volt ez a fajta pogi tartalmasabb levesekhez, főzelékekhez. Sajnos nem elégszer, mert én mindennap ettem volna. Az a varázsa, hogy csak úgy törünk belőle, és nem kell szaggatgatni, semleges íze nagyon jól illik a nehezebb, markánsabb ételekhez, és mégsem a megszokott kenyér. Drága nagyanyám (ha rá tudtuk venni) sütött nekünk a régi tűzhely tetején is darabokra vágva, amit mi forgathattunk. Azt hiszem, akkor nem tett bele zsírt. Annak a hangulatát és az ízét sem felejtem el soha, sajnos én már olyan finomat nem tudok. :-(

Hozzászólások

Törölt felhasználó

köszi nagyon régen kerestem

Törölt felhasználó

Ez milyen jó ötlet!!

Törölt felhasználó

most lett kész isteni finom és nagyon mutatós

Geleva

Kedves Zsuzsa 1! Nagyon örülök! :-) Jó étvágyat hozzá. Üdv: Éva

Timancs

Nálunk "vakarcs" volt a neve és mindig bableveshez sütötte a nagymamám! Pedig nem is kellett kivakarni a tepsib?l! :-)

Geleva

:-)

Törölt felhasználó

Uram atyám! A "vakarcs"-ról nem hallottam, mióta szegény nagyanyám elment (több, mint 30 éve). Már el is felejtettem, s?t még a képr?l sem ugrott be, csak most, hogy a kommenteket is elolvastam. És igen, nálunk is általában bableveshez, gulyásleveshez sütötte a nagymamám. Jöv? héten én is kipróbálom, a gyerekeim még nem is hallottak róla. Köszönöm a receptet, és azt, hogy ennyi néven, de ilyen sokan emlékeztek rá.

Törölt felhasználó

köszi ma megint süttök bolti kenyér helyet

Geleva

:-) Ugye, milyen fincsi tud lenni? Sok mindenhez illik, s?t mi még szotkuk csak úgy tejfölbe tunkolva is....hmmm üdv, Éva

Törölt felhasználó

Qaqadu46 Az én gyerekoromban zsíros bogadnak hívtuk, és veszekedtünk a szélekért! Köszönöm, már nagyon régóta keresem.

Geleva

Kedves Qaqadu46! Nagyon szívesen, remélem visszahozza a régi emlékeket! :-) Igen, és sajnos csak körbe van széle...:-), nekünk is ez volt a kedvencünk. :-) Üdv.: Éva

Törölt felhasználó

Ez nagyon egyszer? és finom pogi recept. Köszi érte!

Geleva

Nagyon szívesen, jó étvágyat hozzá. Üdv, Éva

Törölt felhasználó

Most találtam ezt a klassz receptet, és tuti, hogy megsütöm!!! (Szerintem, simán fel lehet "tuningolni" hagymával, vagy babbal, esetleg sonkával, szalámival vagy paradicsommal és oregánóval! KÖSZI!!!

Törölt felhasználó

Nekem is sütött nagyanyám és BODAGnak hívta.Ez lehetett a szegények eledele(legalábbis nálunk az volt)Azóta már találkoztam a DÜBBENCS-csel,ami végeredményben--kis változtatásokkal--éleszt?vel és kaporral ugyanez! Jó volt nosztalgiázni!!

Roni

Amindenit! :) Ma évadnyitó bográcsozás lesz nálunk....szülinapozással kombinálva. Ezt a csodát meg is sütöm mellé!! Nagyon köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Ma babgulyás volt az ebéd,és ezt készítettem mellé. Volt a h?t?be egy kis sült zsírom azt tettem bele. Isteni finom lett!Tényleg magába is el lehet nassolni :-) És nem utolsó sorban nagyon hamar megvan. Nagyon szépen köszönöm a receptet! Üdv.:Jucci

Finimini

Az én nagyimnak volt egy története, amit többször elmesélt: fiatalasszony korában kalácsot akart sütni, meg is dagasztotta. Aztán várta, várta, hogy megkeljen. Észrevette, hogy az éleszt? az asztalon maradt és sírva fakadt. Nagyapám bejött a konyhába és látta, hogy mama sírdogál. Kifaggata, hogy mi történt és így vigasztalta: "Ne ríjjál no, jó lesz a' bodagnak!" Nálunk, ha egy sütemény nagyon s?r?re, nehézre sikerül, csak azt mondjuk: "olyan lett, mint a bodag". Drága Geleva! A baranyai pogácsádat én is megsütöttem (köze nincs a mama bodagjához) nagyon finom lett, a történetet pedig a szép emlékek miatt adtam közre. Köszönöm, hogy általad visszaidézhettem a múltat. Szeretettel üdv. Edit

Törölt felhasználó

Annyira örülök , hogy rátaláltam ! Már vagy 40 éve nem ettem ilyet ! Édesanyám megszórta kicsit a tetejét durva szem? sóval és köménymaggal . Azóta sem ettem ilyen finom " sósbodagot " !!! Megsütöm és meglepem vele a bátyámat , régen ? is nagyon szerette ! Sokszor kértük Anyukánktól ! Köszönöm a eceptet !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!