r
Nosalty Logó

Reform pogácsa lenmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Reform pogácsa lenmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 996 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3980 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 996 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9236.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1048 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    3823 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 3980 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, villával összetörjük pépesre, egy keveset hozzáadunk a tejből, amivel csomómentesre keverjük.
  2. Egy tálban a lisztet, a sót, cukrot összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejes krumplit, a lereszelt sajtot,a lenmagot, az olajat és a maradék tejet.
  3. Jó alaposan bedagasztjuk és 1 órán át langyos helyen pihentetjük.
  4. Ha megkelt, elnyújtjuk, hajtogatjuk, majd pihenni hagyjuk 20 percig. Ezt még kétszer megismételjük.
  5. Az utolsó hajtogatás után kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük langyos tejjel, és még negyed órát pihentetjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28782
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüretre készülünk, ilyenkor anyukámnak besegítek a sütés-főzésben. Előző nap kalácsokat sütünk, a szüret hajnalán pedig pogácsát, amit kiviszünk a szőlőbe, és pihenésképp elfogyasztjuk. Én már 99%-ig áttértem a  teljes kiőrlésű lisztekre, így nem tudok enni édesanya túrós pogácsájából, de nem szeretnék pogácsa nélkül szüretelni. Mert a szüret pogácsa nélkül olyan, mint a pizza sajt nélkül. Így kerestem egy sajtos pogácsa receptet, de átvariáltam és megbolondítottam lenmaggal. Isteni puha pogácsák születtek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek