r
Nosalty Logó

Gesztenyés-karamelles foltos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Gesztenyés-karamelles foltos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Szükségünk van egy hosszúkás püspökkenyér formára.
  2. Először a tojásokat kettéválasszuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük 1 ek vízzel.
  3. A lisztet leszitáljuk a sütőporral.
  4. A fehérjét keményre felverjük a vaníliás cukorral, és a sárgájához adjuk. Ezután hozzáadjuk a fele lisztet is, majd ha elkevertük, akkor a másik felét is.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a masszát, de nem kell, hogy az egész lemez széléig kenjük, lehet keskenyebb is a tészta.
  6. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, és a csíkot hidegen a formába tesszük. (Én maradék piskótából készítettem, de akinek olyan nincs, készítenie kell.)
  7. A karamellkrém elkészítése: 2 ek barna cukrot karamellizálunk, és 1 dl tejben 1 ek étkezési keményítőt elkeverünk, majd felöntjük a kész karamellt. Akkor jó, amikor simára olvadt, és besűrűsödött.
  8. Hűlés után 10 dkg krémsajtot, illetve akár 1 ek puha vajat is belekeverhetünk. A gesztenyemasszát 3 felé vesszük, és rúd alakba helyezzük a piskóta közepébe. A krémet köréje öntjük, és a tetejére piskóta széleket rakosgatunk, hogy befedje. (A csíkos piskótám maradékából raktam ki, így egy barna és egy sárga piskóta váltakozik. Innét az elnevezés.)
  9. A tetejét gőz felett olvasztott csokival megspricceljük, és alufóliával letakarva behűtjük 4-5 órára. Ezután már kivesszük a formából, de nem fordítjuk meg, hanem ahogy benne volt, úgy szeleteljük fel, kettő csíknál.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3133
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-karamelles foltos piskóta
Zsuzsamama56 321 recept

Maradék piskótadarabok, amikből új sütiket találok ki, és egy kis gesztenye meg csokikrém, és kész az extra süti.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?