Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-karamelles foltos piskóta

Gesztenyés-karamelles foltos piskóta
Gesztenyés-karamelles foltos piskóta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék piskótadarabok, amikből új sütiket találok ki, és egy kis gesztenye meg csokikrém, és kész az extra süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szükségünk van egy hosszúkás püspökkenyér formára.
  2. Először a tojásokat kettéválasszuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük 1 ek vízzel.
  3. A lisztet leszitáljuk a sütőporral.
  4. A fehérjét keményre felverjük a vaníliás cukorral, és a sárgájához adjuk. Ezután hozzáadjuk a fele lisztet is, majd ha elkevertük, akkor a másik felét is.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a masszát, de nem kell, hogy az egész lemez széléig kenjük, lehet keskenyebb is a tészta.
  6. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, és a csíkot hidegen a formába tesszük. (Én maradék piskótából készítettem, de akinek olyan nincs, készítenie kell.)
  7. A karamellkrém elkészítése: 2 ek barna cukrot karamellizálunk, és 1 dl tejben 1 ek étkezési keményítőt elkeverünk, majd felöntjük a kész karamellt. Akkor jó, amikor simára olvadt, és besűrűsödött.
  8. Hűlés után 10 dkg krémsajtot, illetve akár 1 ek puha vajat is belekeverhetünk. A gesztenyemasszát 3 felé vesszük, és rúd alakba helyezzük a piskóta közepébe. A krémet köréje öntjük, és a tetejére piskóta széleket rakosgatunk, hogy befedje. (A csíkos piskótám maradékából raktam ki, így egy barna és egy sárga piskóta váltakozik. Innét az elnevezés.)
  9. A tetejét gőz felett olvasztott csokival megspricceljük, és alufóliával letakarva behűtjük 4-5 órára. Ezután már kivesszük a formából, de nem fordítjuk meg, hanem ahogy benne volt, úgy szeleteljük fel, kettő csíknál.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 968
elküldve: 3
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Gesztenyés foltocska, gesztenyés foltos piskóta, foltos piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
sütőpor 1 késhegynyi
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 dl
barna cukor 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
mascarpone 10 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
tortabevonó 10 dkg