r
Nosalty Logó

Őszibarackos, könnyű, krémes sajttorta

Walaky
Őszibarackos, könnyű, krémes sajttorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

775
Kalória
23g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
53.2g
Zsír
185.8g
Víz
204.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
41.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184 g

Zsír

  • Összesen
    425.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6922.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    981 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    413.8 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1486.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    986 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1288 micro
  • β-crypt
    439 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 6199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját, cukrot, sót habosra keverjük, hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, elvegyítjük.
  2. Ehhez a sütőporral, fahéjjal, kakaóval összekevert lisztet öntjük, s óvatosan összeforgatjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített, forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. Vékony lesz, figyelni kell rá, nehogy megégjen!
  4. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megszabadítjuk a sütőpapírtól, s az egyik "csíkot" áthelyezzük egy magasabb tepsibe, melyet sütőpapírral bélelünk ki.
  5. Rákenjük a gyümölcsös krém felét, erre a tészta másik felét helyezzük, végül a gyümölcsös krém másik felét kenjük rá úgy, hogy egy kevés az oldalára is jusson.
  6. Lefedjük, s fél napra a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután lehet szeletelni, tálalni, lakmározni a fincsiségből! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) Érdemes, üdítő finomság!

Töltelék

  1. A túrót áttörjük, s a többi összetevővel - kivéve: a habtejszín, habfixáló, friss gyümölcs - kikeverjük.
  2. Ezután kemény habbá verjük a habfixálókkal a habtejszínt, s hozzáadjuk a túrós krémhez, jól, de óvatosan egyneművé elegyítjük.
  3. Ekkor - frissiben - hámozzuk meg, daraboljuk apróra az őszibarackokat, egyenesen a krémbe, s mindig összekeverjük, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.
  4. Amikor a gyümölcs is belekerült a krémbe, lehet összeállítani a hosszúkás tortánkat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3

Egyik kedvenc gyümölcsünk az őszibarack......most van itt a szezonja, bár lehet konzervből is készíteni, a fotón is abból van, mivel ez éppen télen készült.....viszont ilyenkor is szoktam......mindkettővel isteni......könnyű....krémes....habos......nagyon gyümölcsös....egyszerűen abbahagyhatatlan......ami a torta fogalmát illeti.....igen, torta, mert nem csak kerek torta létezik :) ........

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek