Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos, könnyű, krémes sajttorta

Őszibarackos, könnyű, krémes sajttorta
Őszibarackos, könnyű, krémes sajttorta
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc gyümölcsünk az őszibarack......most van itt a szezonja, bár lehet konzervből is készíteni, a fotón is abból van, mivel ez éppen télen készült.....viszont ilyenkor is szoktam......mindkettővel isteni......könnyű....krémes....habos......nagyon gyümölcsös....egyszerűen abbahagyhatatlan......ami a torta fogalmát illeti.....igen, torta, mert nem csak kerek torta létezik :) ........

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Ha van friss gyümölcs, akkor abból, ha nincs, konzervből vagy saját befőttből is ugyanolyan finom.

Tálaláskor - ha tovább akarjuk fokozni az élvezeteket - tálalhatunk szeletelt őszibarackot a süteményhez!

A látszat ellenére, nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, csak bírjuk kivárni, amíg lehűl, megdermed! :) Aztán viszont, nem tudunk betelni vele!!! :) 

Csak azért tűnhet bonyolultnak első olvasatra, mert sok az összetevő és részletes a leírás! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját, cukrot, sót habosra keverjük, hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, elvegyítjük.
  2. Ehhez a sütőporral, fahéjjal, kakaóval összekevert lisztet öntjük, s óvatosan összeforgatjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített, forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. Vékony lesz, figyelni kell rá, nehogy megégjen!
  4. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megszabadítjuk a sütőpapírtól, s az egyik "csíkot" áthelyezzük egy magasabb tepsibe, melyet sütőpapírral bélelünk ki.
  5. Rákenjük a gyümölcsös krém felét, erre a tészta másik felét helyezzük, végül a gyümölcsös krém másik felét kenjük rá úgy, hogy egy kevés az oldalára is jusson.
  6. Lefedjük, s fél napra a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután lehet szeletelni, tálalni, lakmározni a fincsiségből! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) Érdemes, üdítő finomság!

Töltelék

  1. A túrót áttörjük, s a többi összetevővel - kivéve: a habtejszín, habfixáló, friss gyümölcs - kikeverjük.
  2. Ezután kemény habbá verjük a habfixálókkal a habtejszínt, s hozzáadjuk a túrós krémhez, jól, de óvatosan egyneművé elegyítjük.
  3. Ekkor - frissiben - hámozzuk meg, daraboljuk apróra az őszibarackokat, egyenesen a krémbe, s mindig összekeverjük, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.
  4. Amikor a gyümölcs is belekerült a krémbe, lehet összeállítani a hosszúkás tortánkat!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x28x3 cm
  • elkészítettem: 74 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 545
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackos túrós sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iduci
iduci Thu, 2018-11-01 21:06

Elkészült. Azt nem látom be, miért is sülne meg egy 6 tojásos piskóta 10 perc alatt, de ennek ellenére nagyon finom lett mind a tésztalap, mind a krém - nyilván nem 10 percig sütöttem. A leírást úgy értelmeztem (lehet helytelenül), hogy a lapot hosszában vágjuk ketté és egymásra borítjuk. Nos az enyém elég vastag lett ahhoz, hogy a vastagságát felezzem meg és úgy töltöttem meg, - illetve kentem rá - a majdnem sok krémmel. Most érik össze a hűtőben, de biztos vagyok a sikerben.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2017-08-09 11:11

K. NOSALTY!

Nem volt még elég, amit velem műveltek????

EZ MÁR A 2. RECEPTEMMEL TÖRTÉNIK NÉHÁNY NAPON BELÜL!!!!!
MA - 2017. június 9.!!! EZ A RECEPTEM JÚLIUS 10-ÉN LETT AKTIVÁLVA!!!
EZT IS "KISÖPÖRTÉTEK" A "Legújabb receptek" "KEDVENC" füle alatt található receptek közül, melynek az első oldalon kellene szerepelnie!!!!!

MEDDIG AKARJÁTOK MÉG EZT CSINÁLNI??????
Ha nem szándékos - kétlem -, hanem programmal működik, akkor új programtervező után kellene néznetek, mert igen silány munkát végez!!!!!
Más munkahelyen, hasonló kaliberű - még ennél kisebbért is - hibázásért két lábbal rúgják ki a munkavállalót!!!!!

RÁADÁSUL, ÉN MÁR RENGETEG MULASZTÁST - NEVEZZÜK ANNAK, JÓINDULATTAL - JELEZTEM NEKTEK....DE....VAGY KITÖRLITEK.....VAGY EGYSZERŰEN TESZTEK RÁ!!!!!

HTivadar
HTivadar Mon, 2017-07-10 09:54

Kedves Walaky!

Miután megjelent, mivel annyira guszta, nagyon ínycsiklandozónak tűnt a kép alapján, s az olvasottak alapján, már el is készítettem, a hűtőben hűsöl! :)
Ezek a hozzávalók általában mindig vannak itthon, a nejem gondoskodik erről, mert szereti a finom sütiket (is), őszibaracknak pedig most van a szezonja, mi is imádjuk, így ő ezért volt itthon - mármint a barack! :)
Rövidre fogom: közben ugye kóstolja az ember a krémet.....hát, mit is mondjak.....lesznek még vele elképzeléseim.....annyira finom, hogy az leírhatatlan!!!
Az nekem is rettenetesen tetszik, hogy hosszúkás a formája, hiszen csak kerekben gondolkodnak az emberek a torta hallatán! :)
Egy fontos dolgot majdnem elfelejtettem, a nejem érkezik haza délután egy tanfolyamról, neki lesz meglepetés! :)

Köszönöm szépen ezt a csodálatos receptet, s további szép napot kívánok! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2017-07-10 13:02

Kedves "HTivadar"!

Te aztán tényleg friss voltál, s szép gesztus, hogy ezzel fogadod majd a nejedet!!!
Nagyon köszönöm az elismerő, kedves soraid, örülök, hogy tetszik, annak pedig különösen, hogy már el is készítetted, s már tudod, milyen isteni íze van! :)
Valóban csak kerek formában "létezik" általában a torta, de én sokszor készítem így, hosszúkásan! :) Örülök, hogy észrevetted, megjegyezted! :)

Legyen nagyon kellemes a délutánotok, e fincsiség csipegetése mellett!!! :)

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka Mon, 2017-07-10 08:30

Már megint csodát alkottál, kedves Walaky! :) Nagyon - nagyon guszta, s első olvasatra nyerő lesz ez nálunk, istenien finom, az tuti! Tetszik, hogy nem kerek formában készítetted a tortát! :) Meg is előlegezem, hogy elkészítettem, mert a páromat meglepem vele, mire hazaér munkából! Hú, de fog neki örülni, én meg annak, hogy Ő örül! :)
KÖSZÖNET ezért az újabb fincsiségért, majd jelzem a párom reakcióját is! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2017-07-10 12:38

Kedves "Tücsökbogárka"!

Köszönöm szépen a kedves szavaid, nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet! Biztosan fog örülni a párod, s abban is biztos vagyok, nagyon fog ízleni neki, mert tényleg istenien finom, nem tömény, émelyítő, inkább könnyed, légies, frissítő, jól be kell hűteni! :)
További szép napot, mindkettőtöknek! :)

773
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
fahéj 2 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
1 késhegynyi
tehéntúró 50 dkg
mascarpone 50 dkg
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
vaníliaaroma 1 kávéskanál
porcukor 20 dkg
őszibarack 5 db
zselatinfix 1 csomag