Őszibarackos, könnyű, krémes sajttorta
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
63g tehéntúró92 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
79g őszibarack30 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
635g őszibarack238 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
11.5g tojás14 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
17.4g tehéntúró26 kcal
-
17.4g mascarpone70 kcal
-
17.4g habtejszín51 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
22.1g őszibarack8 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 865.3 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 185.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184 g
Zsír
-
Összesen 425.9 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6922.5 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 981 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 2120 mg
-
Nátrium 1067 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.8 g
-
Cukor 334 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1486.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1957 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 986 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1288 micro
-
β-crypt 439 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2040 micro
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.8 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 késhegynyi só
Töltelék
-
50 dkg tehéntúró
-
50 dkg mascarpone
-
2 csomag habfixáló
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
Tészta
- A tojások sárgáját, cukrot, sót habosra keverjük, hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, elvegyítjük.
- Ehhez a sütőporral, fahéjjal, kakaóval összekevert lisztet öntjük, s óvatosan összeforgatjuk őket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített, forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. Vékony lesz, figyelni kell rá, nehogy megégjen!
- A kihűlt tésztát félbevágjuk, megszabadítjuk a sütőpapírtól, s az egyik "csíkot" áthelyezzük egy magasabb tepsibe, melyet sütőpapírral bélelünk ki.
- Rákenjük a gyümölcsös krém felét, erre a tészta másik felét helyezzük, végül a gyümölcsös krém másik felét kenjük rá úgy, hogy egy kevés az oldalára is jusson.
- Lefedjük, s fél napra a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután lehet szeletelni, tálalni, lakmározni a fincsiségből! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) Érdemes, üdítő finomság!
Töltelék
- A túrót áttörjük, s a többi összetevővel - kivéve: a habtejszín, habfixáló, friss gyümölcs - kikeverjük.
- Ezután kemény habbá verjük a habfixálókkal a habtejszínt, s hozzáadjuk a túrós krémhez, jól, de óvatosan egyneművé elegyítjük.
- Ekkor - frissiben - hámozzuk meg, daraboljuk apróra az őszibarackokat, egyenesen a krémbe, s mindig összekeverjük, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.
- Amikor a gyümölcs is belekerült a krémbe, lehet összeállítani a hosszúkás tortánkat!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x28x3
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 74 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1983
- Feltöltés dátuma: 2017. július 10.
Ajánló
Ha van friss gyümölcs, akkor abból, ha nincs, konzervből vagy saját befőttből is ugyanolyan finom. Tálaláskor - ha tovább akarjuk fokozni az élvezeteket - tálalhatunk szeletelt őszibarackot a süteményhez! A látszat ellenére, nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, csak bírjuk kivárni, amíg lehűl, megdermed! :) Aztán viszont, nem tudunk betelni vele!!! :) Csak azért tűnhet bonyolultnak első olvasatra, mert sok az összetevő és részletes a leírás! :)
Receptjellemzők
Egyik kedvenc gyümölcsünk az őszibarack......most van itt a szezonja, bár lehet konzervből is készíteni, a fotón is abból van, mivel ez éppen télen készült.....viszont ilyenkor is szoktam......mindkettővel isteni......könnyű....krémes....habos......nagyon gyümölcsös....egyszerűen abbahagyhatatlan......ami a torta fogalmát illeti.....igen, torta, mert nem csak kerek torta létezik :) ........