r
Nosalty Logó

Mákos sajttorta karamellizált szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos sajttorta karamellizált szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krém

Szilva

Összesen 819 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krém

Szilva

Összesen 4914 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krém

Szilva

Összesen 246 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 819 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 4914 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Alap

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet darálógépben tesszük, és apróra daráljuk.
  3. Hozzáadjuk a puha vajat és a mandulát, még további pár percig keverjük.
  4. A masszát a tortaforma aljába tesszük, és laposra nyomkodjuk. A sütőben 180 fokon 5 percig sütjük.

Krém

  1. Közben a krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot, a mákot és a vaníliát simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és belekeverjük a keményítőt.
  2. A krémet a süteményalapra kenjük, és a sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. 40 és 50 percnél azért nézzünk rá, nehogy odaégjen. Ha közepe picit remegős, de a széle már barna, akkor grillező vagy hőlégkeverés funkcióval 5 perc már elég neki.
  3. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától, és hűlni hagyjuk. Jó, ha egy éjszakát áll, hogy az ízek összeérjenek.

Szilva

  1. Fogyasztás előtt a szilvát kis kockákra vágjuk. Serpenyőbe 2 ek olívaolajat teszünk, hozzá 2 ek (kókusz)cukrot, picit megolvasztjuk. Majd hozzá tesszük a szilvákat, és forgatjuk a cukorban. Pár perc és kész is van a karamellizált szilva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1170
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sajttorta nálunk megunhatatlan. Gyorsan elkészül, egyszerű recept, és egy könnyű desszert, amit akármivel lehet kombinálni. Most egy őszi variáció készült, mákos-szilvás, kis mandulával, és persze nem zacskós vaníliás cukorral. Most először készítettem vaníliarúd kikapart magjával, és az egész lakás vanília illatú volt. Már alig vártuk, hogy elkészüljön. Végül persze még vártunk is egy napot, mert másnap finomabb. De az íze mindenért kárpótolt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!