r
Nosalty Logó

Őszibarackos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Őszibarackos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 282 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2810 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 282 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 2810 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 25 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, és kiterítjük rajta a bolti tésztát úgy, hogy a forma oldalát is fedje a tészta. Körbevágjuk a szélein.
  2. A tésztára a forma alján rászórunk 5 dkg morzsásra tört zabkekszet.
  3. Az őszibarackokat meghámozzuk (vagy nektarint használunk, azt nem fontos), cikkekre szeljük, és a forma alját kitöltjük vele. Megszórjuk őrölt fahéjjal és kardamommal.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük, amibe beleforgatjuk a cukros tojássárgát, a mascarponét és a vanília kivonatot. Ezt a krémet töltjük az őszibarackokra.
  5. 140 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen sütjük fél órát, majd 120 fokon még egy órát. Ha nagyon színesedne, a tetejét letakarhatjuk fóliával.
  6. Kihűlve tálaljuk, vaníliás tejszínnel vagy joghurttal.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1975
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Őszibarackos sajttorta
Évi néni 1830 recept

Megint az összevásárolt sok mindent tüntettem el a hűtőmből, és lett belőle egy fincsi torta.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek