r
Nosalty Logó

Tökös lecsó bográcsban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tökös lecsó bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2605 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 327 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    4118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1664 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1354 micro
  • β-karotin
    8549 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    8918 micro
Összesen 2605 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 48 Kcal

Elkészítés

  1. A hagymát, a tököt és a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát karikára vágjuk (paprikából enyhén piros színűt is vegyünk), a virslit szintén felkarikázzuk.
  2. A bográcsba egy kis olajat teszünk, és a felkockázott szalonnát üvegesre sütjük. Majd hozzá adjuk az apróra vágott hagymát, amit pár percig fonnyasztunk. Majd a virslit is 4-5 percig sütjük a hagymán. Ezután a paprikát, tököt és a paradicsomot keverjük bele. Sózzuk, cukrozzuk, és meghintjük a borsikafűvel.
  3. Addig főzzük amíg, a paprika meg nem puhul.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 29431
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 26.

Ajánló

Fehér kenyér

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lecsó Emdi barátnőm műve és receptje, amit a kuktáskodásommal készítettünk el.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na, most baromira meéheztem, pedig ebédeltem is, nagyon guszta!

Törölt felhasználó

köszi, jól is sikerült.

NS

Aszta... ez naggggyon jó ötlet és nagggyon finom is lehet:-)

almamag

Én is szoktam ilyen tökös lecsót. Nagyon finom! De tök helyett készítheted cukkinivel, vagy karfiollal is. Próbál ki, isteni!

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.