Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökös lecsó bográcsban

Tökös lecsó bográcsban
Tökös lecsó bográcsban
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó Emdi barátnőm műve és receptje, amit a kuktáskodásommal készítettünk el.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Fehér kenyér

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a tököt és a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát karikára vágjuk (paprikából enyhén piros színűt is vegyünk), a virslit szintén felkarikázzuk.
  2. A bográcsba egy kis olajat teszünk, és a felkockázott szalonnát üvegesre sütjük. Majd hozzá adjuk az apróra vágott hagymát, amit pár percig fonnyasztunk. Majd a virslit is 4-5 percig sütjük a hagymán. Ezután a paprikát, tököt és a paradicsomot keverjük bele. Sózzuk, cukrozzuk, és meghintjük a borsikafűvel.
  3. Addig főzzük amíg, a paprika meg nem puhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 792
elküldve: 8
receptkönyvben: 207
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lecsó tökkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

almamag
almamag Mon, 2009-06-15 20:02

Én is szoktam ilyen tökös lecsót. Nagyon finom! De tök helyett készítheted cukkinivel, vagy karfiollal is.
Próbál ki, isteni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-08-26 15:33

Na, most baromira meéheztem, pedig ebédeltem is, nagyon guszta!

327
füstölt szalonna 15 dkg
füstölt virsli 20 dkg
paradicsom 1 kg
paprika 2 kg
közönséges tök 1 kg
vöröshagyma 1 kg
cukor 2 ek
borsikafű 0.5 ek
0 ízlés szerint