Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés lecsó

Lencsés lecsó
Lencsés lecsó
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept katalán pótapukám, Jordi fejéből pattant ki, valamelyik hétköznap este dobta össze, miközben még vagy nyolc dolgot csinált párhuzamosan (többek között nem hagyta, hogy kiürüljön a vermutos pohárkám, arany ember!:) ). Nagyon egyszerű recept, de isteni finom. A párom tegnap úgy nyilatkozott róla, hogy eddigi szakácstudományom csúcsát értem el vele, ami az ízvilágnak nagy piros pont. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel és kenyérrel jó magyar szokás szerint. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este, de legalábbis néhány órával korábban kiválogatjuk, átmossuk, és beáztatjuk (Hamupipőke alaptanfolyam, 1. lecke).
  2. Kicsire vágjuk,és fedő alatt megdinszteljük a hagymát, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és ujjnyi vízzel felöntjük. (Közepes méretű, nem leragadós edényt használok.)
  3. Míg a hagymát dinszteljük, felcsíkozzuk a paprikákat, ezeket adjuk most hozzá a hagymás alaphoz, amit alacsony tűzön rotyogtatunk, amíg a paradicsomokat előkészítjük.
  4. Külön kis edénybe, forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 15 másodpercre, hogy aztán könnyen lehúzhassuk a héjukat. Felaprítjuk őket, megy az egész az alapba.
  5. Hagyjuk őket alacsony lángon rotyogni, és amikor a paprika már nem ropogós, hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomkonzervet, sót és borsot (esetleg 2-3 babérlevelet is).
  6. A falatkákra vágott kolbászt már csak a végén adjuk hozzá, amikor a lencse már majdnem kész (kóstolgatjuk, míg meg nem puhul), 5-10 perc után levesszük a tűzről.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 116
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

LilySun

Mióta szakács: 2012.04.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Spanyol lecsó, Kolbászos lecsó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

506
kókuszolaj 3 ek
lencse 300 g
vöröshagyma 2 közepes db
tv paprika 3 közepes db
paradicsom 4 közepes db
konzerv paradicsom 400 g
gyulai kolbász 100 g
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint