r
Nosalty Logó

Lencsés lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
LilySun
Lencsés lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5318 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3557.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1585 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    3438 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    21272 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 2027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1175 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző este, de legalábbis néhány órával korábban kiválogatjuk, átmossuk, és beáztatjuk (Hamupipőke alaptanfolyam, 1. lecke).
  2. Kicsire vágjuk,és fedő alatt megdinszteljük a hagymát, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és ujjnyi vízzel felöntjük. (Közepes méretű, nem leragadós edényt használok.)
  3. Míg a hagymát dinszteljük, felcsíkozzuk a paprikákat, ezeket adjuk most hozzá a hagymás alaphoz, amit alacsony tűzön rotyogtatunk, amíg a paradicsomokat előkészítjük.
  4. Külön kis edénybe, forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 15 másodpercre, hogy aztán könnyen lehúzhassuk a héjukat. Felaprítjuk őket, megy az egész az alapba.
  5. Hagyjuk őket alacsony lángon rotyogni, és amikor a paprika már nem ropogós, hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomkonzervet, sót és borsot (esetleg 2-3 babérlevelet is).
  6. A falatkákra vágott kolbászt már csak a végén adjuk hozzá, amikor a lencse már majdnem kész (kóstolgatjuk, míg meg nem puhul), 5-10 perc után levesszük a tűzről.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3789
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Ajánló

Tejföllel és kenyérrel jó magyar szokás szerint. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsés lecsó
LilySun 4 recept

Ez a recept katalán pótapukám, Jordi fejéből pattant ki, valamelyik hétköznap este dobta össze, miközben még vagy nyolc dolgot csinált párhuzamosan (többek között nem hagyta, hogy kiürüljön a vermutos pohárkám, arany ember!:) ). Nagyon egyszerű recept, de isteni finom. A párom tegnap úgy nyilatkozott róla, hogy eddigi szakácstudományom csúcsát értem el vele, ami az ízvilágnak nagy piros pont. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?