r
Nosalty Logó

Ratatouille

Harmathy Ildikó
Ratatouille
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

499
Kalória
17g
Fehérje
30.4g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
390.4g
Víz
61.5g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    390.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4371.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1570 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1561.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    405 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    8964 micro
Összesen 1997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    498 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A főtt krumplit, a padlizsánt, a cukkinit falatnyi kockára vágjuk.
  3. A hagymát kisebbre kockázzuk.
  4. Az olívaolajon először megfonnyasztjuk a hagymát.
  5. Hozzáadjuk a krumplit, padlizsánt, fokhagymát, fűszereket, pároljuk.
  6. Következik a cukkini, pároljuk.
  7. Legvégül a paradicsom, azzal már csak párat keverünk, éppen csak megsüljön.
  8. A tányéron reszelt sajttal bőven szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Francia lecsónak is hívják ezt az ételt, bár én akkor szeretem a legjobban, ha semennyire sem hasonlít a mi lecsónkra. Tény azonban, hogy hazájában pontosan annyiféle elkészítése létezik, mint a mi lecsónknak: konkrétan persze ki-ki a sajátjára esküszik Ez itt az én verzióm – ki másé lenne? Nekem az a lényeg, hogy padlizsán, cukkíni és paradicsom legyen benne, a többi alkotót szabadabban variálom. Ezúttal pl. paprikát egyáltalán nem tettem bele, krumplit viszont igen, mert főételnek tálaltam.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...