Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Peperonata siciliana

Peperonata siciliana
Peperonata siciliana
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz magazinban találtam ezt a könnyen elkészíthető, színes, nyári zöldséges fogást, ami látszólag hasonlít a mi lecsónkra, a végén hozzáadott bazsalikom és borecet azonban egészen különlegessé varázsolja az ízvilágát. Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Köretként vagy előételként fogyasztható, behűtve kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük elő a paprikákat. Vágjuk fel, távolítsuk el a magházat, és vágjuk hosszúkás szeletekre, kb. 1 centis szélességűre. A kétféle hagymát is szeleteljük fel vékonyan.
  2. Vegyünk egy nagyobb serpenyőt, amiben először a felaprított hagymát pirítsuk üvegesre, majd ezt követően adjuk hozzá a felcsíkozott paprikát is. Fedő alatt egy jó 15 percen keresztül pároljuk, néha megkevergetve.
  3. Ezt követően adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, amit nyáron friss paradicsommal is helyettesíthetünk. További 10 percet főzzük-pároljuk, majd mielőtt levennénk a tűzről, keverjük bele 2 evőkanálnyi borecetben alaposan elkevert 1 evőkanálnyi cukrot.
  4. Az elkészült peperonatát tegyük a hűtőbe pár órára, mivel fogyasztása hidegen ajánlott. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott bazsalikommal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
60 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyári paprikaegytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

174
olívaolaj 3 ek
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
vöröshagyma 1 kis db
lila hagyma 1 kis db
passzírozott paradicsom 30 dkg
bazsalikom 5 levél
fehérborecet 2 ek
cukor 1 ek
0 ízlés szerint