Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legegyszerűbb lecsó

Legegyszerűbb lecsó
Legegyszerűbb lecsó
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a legeslegegyszerűbb lecsó, mivel nyáron a hozzátevői biztosan megtalálható minden konyhában. Természetesen felturbózhatjuk még (maradék) virslivel, kolbásszal karikákra vágva. Zsír helyett süthetünk ki füstölt szalonnát, és annak a zsírjában is elkészíthetjük.    

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk. A hagymát megpucoljuk, félbe, majd vékony szeletekbe vágjuk. Beletesszük a zsírba.
  2. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereiről a magot eltávolítjuk, és a hagymára vékonyan rászeleteljük. Kedvünk szerint vékony karikákra is vághatjuk. Megsózzuk, összekeverjük. Lefedjük, és néha megkeverve megpároljuk.
  3. A paradicsom csumáját kivágjuk, forró vízbe tesszük, amikor felreped a héja, lehúzzuk. A levet engedett, és már félig megpuhult hagyma-paprikára rádaraboljuk. Lefedve, időnként megkeverve nagyjából szétfőzzük.
  4. A tojásokat egy tálba beleütjük, enyhén megsózzuk, felverjük.
  5. A lecsóalapról levesszük a fedőt (ha virslit, kolbászt szeretnénk bele tenni, itt rakjuk bele), nagy lángon a keletkezett lé 3/4-ét kevergetve elfőzzük, majd hozzáöntjük a tojásokat, kevergetve, alulról-fölfelé forgatva 1-2 perc alatt készre sütjük. (Mi lágyabban szeretjük a tojást benne, de tovább sütéssel lehet morzsálósabbra is készíteni.)
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 62 970
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos lecsó, lecsó tojással, gyors lecsó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nymeria94
Nymeria94 Fri, 2014-07-04 20:45

Első lecsónak tökéletes ez a recept. A párommal kevesebb, mint egy óra alatt elkészítettük és egy nagyon tartalmas, finom vacsorát kaptunk. Leendő készítőknek javaslom, hogyha van rá lehetőségük rakjanak bele (házi)kolbászt és bolondítsák meg egy kis pirospaprikával. Gabys, köszönet a receptért, ettől fogva az én konyhában ez lesz a lecsókészítés alfája és omegája és csak ebből kiindulva fogok mással kísérletezgetni. :)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2014-07-07 13:16

Kedves Nymeria,
nagyon örülök, hogy jól sikerült a pároddal közösen készített lecsó:) Igen ez egy alap lecsó nálunk, mi nem szeretjük az sima hagyma-paprika-paradicsom változatot. Ezt szerintem lehet bőven variálni. Én köszönöm szépen a kedves soraidat, nagyon-nagyon jó volt olvasni:) Nagyon szép hetet kívánok:) Gabi

344
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 3 nagy db
zöldpaprika 6 közepes db
paradicsom 4 nagy db
tojás 10 db
2 kávéskanál