Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott tök kapros-joghurtos öntettel

Rántott tök kapros-joghurtos öntettel
Rántott tök kapros-joghurtos öntettel
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott tök zsenge, tavaszi tökből a legjobb, ilyenkor még a magját sem kell kiszedni, mert tökéletes úgy, ahogy az anyatermészet adta.
Az öntet nélkül is nagyon fincsi, ez csak kis kiegészítő. Egy baja van: nem nagyon lehet abbahagyni : )...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököket meghámozzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. Mindkét felét besózzuk, 10-15 percre rácsra tesszük, hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. A szeleteket lisztbe, enyhén sós, picit felvert tojásba és morzsába forgatva bepanírozzuk.
  4. Kb. 3 ujjnyi forró olajban kisütjük szép barnára.
  5. A joghurtot krémesre keverjük a majonézzel és a kaporral. Pici sóval ízesítjük.
  6. A rántott tököt az öntettel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 20 816
elküldve: 0
receptkönyvben: 168
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott tök

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2015-05-23 12:45

Zsenge tökből nehezebb olyan ételt készíteni, aminek érezni is az ízét. Vannak ilyen alapanyagok, ez is ilyen. Ettől függetlenül ez egy remek és laktató étel, kapros vagy 5 fűszeres mártással, durvára szelt sült krumplival, darabos himalaya sóval... Érdemes próbálkozni!

Oti
Oti / Oti Tue, 2011-04-12 09:17

Köszönöm a gyors választ!
A boltban nem tudtam eldönteni, hogy jó lehet-e hozzá vagy sem... :) Holnap megcsinálom!
Üdv, Oti

Oti
Oti / Oti Tue, 2011-04-12 08:34

Én soha nem szerettem a tököt, így anyukám nem is nagyon készített nekem. Azt szeretném kérdezni, hogy a rántott tökhöz jó a főzőtök? Mert azt tudom, hogy van sütőtök is... De valamiért az a narancssárga édeskés ízűnek, míg a főzőtök pedig savanykás ízűnek rémlik.

Oti
Oti / Oti Tue, 2011-04-12 08:34

Én soha nem szerettem a tököt, így anyukám nem is nagyon készített nekem. Azt szeretném kérdezni, hogy a rántott tökhöz jó a főzőtök? Mert azt tudom, hogy van sütőtök is... De valamiért az a narancssárga édeskés ízűnek, míg a főzőtök pedig savanykás ízűnek rémlik.

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2011-04-12 09:09

Kedves Oti, ezt mindig főzőtökből szoktuk csinálni, amit a NoSalty alapanyagok között közönséges tök néven találsz. Én a sütőtöknek nem vagyok nagy rajongója :) Ahhoz képest, persze, inkább savanykás, de ha zsenge tökből készíted a rántottad, kifejezetten édes. A helyedben megpróbálkoznék vele újra! :) Üdv, Durcsó

1480
közönséges tök 80 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 ek
finomliszt 10 evőkanál
0 ízlés szerint
joghurt 4 ek
majonéz 0.5 teáskanál
kapor 1 tk
napraforgó olaj 4 dl