Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott ponty Lynda konyhájából

Rántott ponty Lynda konyhájából
Rántott ponty Lynda konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy horgász.... Ma reggel meglepett egy szép 2 kg-os pontyocskával..... Gondoltam, meg is van, mi lesz a mai ebéd...... Ha már egyszer így hozzájutunk a halhoz, nagyon olcsón ki lehet hozni.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

ajánlat

Majonézes almával, amit a következőképp készítek el:

1 kg almát meghámozunk, felkockázunk, és amíg a szószt elkészítjük, citromleves vízbe tesszük,hogy ne barnuljon.

Szósz: 1 tubus majonézt 1 nagy pohár tejföllel, sóval, borssal, 1 ek cukorral, csipet majorannával jól kikeverünk, ebbe mehet az alma. Jól összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is bármely halhoz!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk, felszeleteljük, besózzuk a halat.
  2. Elkészítjük a fűszert a következőképpen: először a száraz fűszereket tesszük egy tálba, majd a hagymakrémet (borsónyit) és legvégül az olajat. Jól összevegyítjük, ha van épp otthon citromunk, felének a leve is mehet bele. Hagyjuk összeérni az ízeket 10 percig.
  3. A fűszerrel jól bedörzsöljük a halat, és hagyjuk  további fél órát érlelődni.
  4. Bepanírozzuk a halat, és forró olajban kisütjük.
  5. Friss ecetes salátával, krumplipürével vagy majonézes almával tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 840
elküldve: 4
receptkönyvben: 135
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Lynda

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres ponty rántva, citromos hal, rántott hal fűszerekben pácolva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2016-04-17 14:40

Nehezen csempészem a heteinkbe a halat- bár én imádom-, a család többi tagja csak megeszi…
Persze friss halhoz nem jutottam, marad a fagyasztott, de ma olyan hangokat hallottam az asztalnál, hogy nagyon finom… Ez a recept érdeme. Köszi, hogy feltöltötted! Az almás saláta telitalálat volt mellé!!! (Mindenki szerint is.) :)

Lynda
Lynda / Lynda Sat, 2012-05-12 09:49

Szia!
Érezni lehet így is,hidd el,ez csak egy afféle nem csak sóból áll a világ nálam......
Egyébként azért kaptam rá erre,mert szerintem így sokkal finomabb,mert az iszapos hal ízt valahogy nem komálom!
Kinek,hogy tetszik.....a lényeg,hogy finom legyen,nem igaz?:)

zafirov
zafirov Sat, 2012-05-12 09:01

Végül is tök jó ez a baromi sok fűszer, ha nem akarja a hal ízét érezni az ember:-((

1558
ponty 2 kg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 dkg
citromfű 1 teáskanál
citrombors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 15 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 4 dl