r
Nosalty Logó

Hal panko bundában mentás uborkasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dnbsoldiers
Hal panko bundában mentás uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

Összesen 1000 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

Összesen 1998 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

Összesen 109 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1000 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1998 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

Elkészítés

Mentás kapros uborkasalátához

  1. Az uborkát megmossuk, (meghámozzuk,) és uborkaszeletelőn vagy reszelőn felaprítjuk. Sózzuk, és félretesszük 30 percre, amíg a levét kiereszti.
  2. Közben a halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. Vágjuk 4-5 cm-es darabokra, sózzuk, borsozzuk, és tegyük hűtőbe.
  3. Az uborka levét nyomkodjuk ki, amennyire csak tudjuk. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt, az átnyomott fokhagymát, a felaprított mentát és kaprot, majd a fél citrom levét. Keverjük össze az egészet, és tegyük hűtőbe.

Hal

  1. A bundázáshoz tegyük külön-külön tányérba a lisztet, a tejjel összekevert tojást, pankot. A halat ilyen sorrendben forgassuk meg az alapanyagokban, és tegyük bő forró olajba.
  2. Mindkét oldalát süssük kb. 1-2 percig, amíg a panko aranybarnára nem sül.
  3. Tálaljuk a halat gerezdekre szelt citrommal és a mentás kapros uborkasalátával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6992
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hal panko bundában mentás uborkasalátával
dnbsoldiers 26 recept

Éppen valami könnyű, frissítő nyári ételre vágytam. Elkezdtem gondolkozni, és hát ez sült ki belőle. A panko egy főként japánban használatos kenyérmorzsa, de előfordul más ázsiai országokban is. A mi zsemlemorzsánknál ropogósabb és levegősebb szerkezetű, valamint sokkal kevesebb olajat szív magában, tehát egészségesebb és szerintem finomabb is. Használják különféle tempurák elkészítéséhez és a tonkatsuhoz (japán rántott hús).

Hozzávalók

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

Címlapról ajánljuk

További cikkek