r
Nosalty Logó

Hal panko bundában mentás uborkasalátával

dnbsoldiers
Hal panko bundában mentás uborkasalátával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

1000
Kalória
44.2g
Fehérje
82g
Szénhidrát
57.6g
Zsír
495.1g
Víz
201.6g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

Összesen 1998 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mentás kapros uborkasalátához

Hal

Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    990.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1998 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

Mentás kapros uborkasalátához

  1. Az uborkát megmossuk, (meghámozzuk,) és uborkaszeletelőn vagy reszelőn felaprítjuk. Sózzuk, és félretesszük 30 percre, amíg a levét kiereszti.
  2. Közben a halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. Vágjuk 4-5 cm-es darabokra, sózzuk, borsozzuk, és tegyük hűtőbe.
  3. Az uborka levét nyomkodjuk ki, amennyire csak tudjuk. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt, az átnyomott fokhagymát, a felaprított mentát és kaprot, majd a fél citrom levét. Keverjük össze az egészet, és tegyük hűtőbe.

Hal

  1. A bundázáshoz tegyük külön-külön tányérba a lisztet, a tejjel összekevert tojást, pankot. A halat ilyen sorrendben forgassuk meg az alapanyagokban, és tegyük bő forró olajba.
  2. Mindkét oldalát süssük kb. 1-2 percig, amíg a panko aranybarnára nem sül.
  3. Tálaljuk a halat gerezdekre szelt citrommal és a mentás kapros uborkasalátával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Éppen valami könnyű, frissítő nyári ételre vágytam. Elkezdtem gondolkozni, és hát ez sült ki belőle. A panko egy főként japánban használatos kenyérmorzsa, de előfordul más ázsiai országokban is. A mi zsemlemorzsánknál ropogósabb és levegősebb szerkezetű, valamint sokkal kevesebb olajat szív magában, tehát egészségesebb és szerintem finomabb is. Használják különféle tempurák elkészítéséhez és a tonkatsuhoz (japán rántott hús).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek