Rántott csirkemellcsíkok tojásos-hagymás galuskával, gyömbéres-habanerós áfonyaszósszal
Nosalty
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Csirkemellcsíkokhoz
-
500 g csirkemellfilé
-
100 g finomliszt
-
2 db tojás
-
100 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1000 ml napraforgó olaj
Tojásos-hagymás galuskához
-
300 g finomliszt
-
2 db tojás
-
100 ml víz
-
só ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
Gyömbéres-habanerós áfonyaszószhoz
1696
Kalória
106.2g
Fehérje
230.2g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
577.5g
Víz
812.7g
Koleszterin
10.9g
Rost
36.6g
Cukor
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemellcsíkokhoz
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g napraforgó olaj0 kcal
Tojásos-hagymás galuskához
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Gyömbéres-habanerós áfonyaszószhoz
Összesen
1696
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemellcsíkokhoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g napraforgó olaj0 kcal
Tojásos-hagymás galuskához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Gyömbéres-habanerós áfonyaszószhoz
Összesen
3390
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemellcsíkokhoz
-
16.8g csirkemellfilé20 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
3.4g zsemlemorzsa13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33.7g napraforgó olaj0 kcal
Tojásos-hagymás galuskához
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Gyömbéres-habanerós áfonyaszószhoz
Összesen
115
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.2 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 813 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2553.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1194 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 577.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 742 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 971 micro
Összesen
1696
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.5 g
Zsír
-
Összesen 71.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5106.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 2387 mg
-
Nátrium 1462 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 460.4 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 22 mg
Víz
-
Összesen 1155.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 593 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 283 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 1484 mg
-
Retinol - A vitamin: 587 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1942 micro
Összesen
3390
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
115
kcal
Elkészítés
Csirkemellcsíkokhoz
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Klasszikus módon panírozzuk: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa sorrendben. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük.
Tojásos-hagymás galuskához
- A lisztet, 2 tojást, vizet és sót simára keverjük, amíg lágy, de nem folyós tésztát kapunk. Forrásban lévő sós vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk, ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a leszűrt galuskát, átforgatjuk. Felverjük a 3 tojást, ráöntjük a galuskára, sózzuk, borsozzuk, és készre sütjük. Ízlés szerint friss petrezselyemmel megszórhatjuk.
Gyömbéres-habanerós áfonyaszószhoz
- Az áfonyát, reszelt gyömbért, apróra vágott habanerót, cukrot, mézet, citromlevet és vizet egy lábasban összeforraljuk. Kis lángon 10-15 percig főzzük, amíg szirupos, sűrű állagú nem lesz. Csipet sóval ízesítjük. Ha simább szószt szeretnénk, botmixerrel pürésíthetjük.
- A ropogós csirkemellcsíkokat a frissen készült tojásos-hagymás galuskával kínáljuk, mellé tálaljuk a pikáns áfonyaszószt.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 40 perc
A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)