r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Méri konyhájából

NS
Rakott zöldbab Méri konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

  • 1.5 kg zöldbab (vágott konyhakész , lehet mirelit is)
  • ízlés szerint

A tetejéhez

828
Kalória
49.6g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
57.5g
Zsír
552.6g
Víz
222g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
17.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 3311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    552.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    2149 micro
Összesen 828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    198.5 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8261 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2673 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2892 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    1012 micro
  • β-karotin
    5638 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    8595 micro
Összesen 3311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pörköltet elkészítjük: a fej vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon egy kicsit dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a darált húst, ezt egy kicsit dinszteljük, majd hozzáadunk vizet, annyit, hogy ellepje, és teszünk bele fűszereket ízlés szerint. A pörköltet fedő alatt készre főzzük.
  2. A zöldbabot sós vízben felrakjuk főzni, ha megfőtt, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
  3. Ha mind megfőtt, a tepsibe rakunk egy sor zöldbabot, rá a darált húsos pörköltett, rá megint egy sor zöldbab, és végül a maradék pörkölt. A tetejére teszünk egy doboz tejfölt, rá a reszelt trappista sajtot.
  4. Végül berakjuk a sütőbe, és pirulásig sütjük.
  5. Kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám régi receptje, és nagyon szeretem. 

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...