Nosalty Logó

Rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Ezen a képen: Rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2678 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    1574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9140.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    6297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3417 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6142 micro
Összesen 2678 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
  2. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb.10 percig tovább pirítjuk.
  3. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk.
  4. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.
  5. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével.
  6. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.
  7. Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
  8. 200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 85 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 225061
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyű vacsora, vagy ebéd. Nálunk nagyon népszerű. Minden évszakban készíthező, mivel mirelit zöldbabból is finom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Klári! A sütés alsó-fels?, vagy h?légkeveréssel történik?

Klári

Kedves Klarissz! Az én süt?m egyszer? alsó-fels? sütéssel süt. Üdv: Klári

zsókuci

Nagyon finom , eddig másképpen készítettem, de már elfelejtem a másikat. Egymás után kétszer elkészítettem.Köszi!!!

Wendy

Szerintem is finom :-). És nagyon könny? elkészíteni, a családban is sikeres volt, köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Ma kipróbáltam a receptet!Isteni lett!!Kezdö ,,konyhatündér,, vagyok és mondhatom ma az önbizalmam az egeket verdeste!!Köszönöm Klári!

Törölt felhasználó

Kedves DORA! Ha február végén készitetted el a rakott z.babot - gondolom, hogy fagyasztott volt vagy üveges. Azt bármelyiket választottad nem fözted el?, ugye????? Kösz.!!!

Törölt felhasználó

Elnezest,hogy csak most valaszolok.Igen fagyasztott zoldbabot hasznaltam,es elofoztem kb.10 percig.udv.

Törölt felhasználó

Én a babot még összekeverem f?tt rizzsel és piritott szalonna kockákkal. Így még ízletesebb és laktatóbb.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem. Ezt-azt változtattam rajta, de nagyon finom lett. Egyszer? és laktató étel.

turzoeniko

nagyon finomra sikerült csak a családom azt mondta hogy a zsemlemorzsát ne tegyem rá amugy isteni volt!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Szia Klári ! Ezt az ételt pár éve sütöttem meg el?ször. Akkor nagyon izlett a családnak. Most,hogy ismét rábukkantam ,újból elfogom készíteni . Köszi! ui:zöld hüvely? babból is finom

Törölt felhasználó

Én rakok hozzá egy kevés rizst is, mint a rakott kelnél.! Isteni! Baba-barát és pasi-barát :)

orsika05

mi is a rizses változatra szavazunk. nagyon finom!!! (:

Törölt felhasználó

Megcsináltam! Isteni, köszi.

Bendzsoka

Kedves Klári! Nagyon köszönöm a receptet. Most készítettem el?ször rakott zöldbabot, pedig már régóta terveztem. Az általam ismert változat pörköltes (iskolai menza), de most ezt a receptet követtem, és nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta, hogy maradt egy kis f?tt rizsem tegnapról, így a lepirított húshoz hozzákevertem. A gyerekeim szerint jobb, mint a menzai (pedig ott is finoman készítik). Hálás vagyok, és biztos, hogy máskor is asztalra kerül nálunk.

Gombócka

Isteni, nagyon köszi hogy feltetted ezt a receptet, s?r?n fog szerepelni az étrendünkbe :) Szép napot!

Törölt felhasználó

Nagyon köszi a receptet, nagyon finom lett, én is tettem bele rizst, a felébe csak rizst hagymával, f?szerekkel(vega változat) és az is finom lett. Bekerült a "gyorsan vacsit" receptjeim közé :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!