r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2678 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    1574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9140.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    6297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3417 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6142 micro
Összesen 2678 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
  2. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb.10 percig tovább pirítjuk.
  3. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk.
  4. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.
  5. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével.
  6. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.
  7. Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
  8. 200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 85 alkalommal
  • Receptkönyvben: 935
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 230997
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű vacsora, vagy ebéd. Nálunk nagyon népszerű. Minden évszakban készíthező, mivel mirelit zöldbabból is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek