r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás-túrós tészta

Gonoszka1
Sonkás-gombás-túrós tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

479
Kalória
26.8g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
34.6g
Zsír
200.2g
Víz
94.3g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2869 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    2002 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2869 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük.
  2. A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk.
  3. A gombát és a sonkát feldaraboljuk. A sonkát kisebb kockákra, a gombát nem kell nagyon apróra vágni.
  4. Egy lábosba beletesszük a zsiradékot. Rátesszük a gombát, a sonkát, ráreszeljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük nagy lángon, ameddig a gomba leve elfő.
  5. Egy tálba kikeverjük a túrót 45 dkg tejföllel, majd a leöblített felaprított kaprot is hozzáadjuk, sózzuk. Összekeverjük.
  6. Ha a tészta megfőtt leszűrjük, és összekeverjük a tejfölös-túróval.
  7. Egy tepsibe rendezzük a tészta felét, majd rásimítjuk a gombás ragut. Erre pedig a tészta másik fele kerül.
  8. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a 30 dkg tejföllel. Rásimítjuk a tészta tetejére.
  9. Hideg sütőbe toljuk, és 210 fokon 40 percig sütjük, ameddig a teteje kicsit megpirul.
  10. Melegen tálaljuk ezt a finom sonkás-gombás-túrós tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Mint túró és tészta rajongó, ma ezt a finomságot készítettem el. Előnye, hogy finom és gyorsan elkészíthető Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 145 kalória van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek