r
Nosalty Logó

Rakott spárga 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott spárga 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1533 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 384 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1727 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2736 micro
Összesen 1533 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát 3 cm hosszú darabokra vágjuk és sós vízben, amihez fél evőkanál cukrot adunk kb. 10 percig főzzük. Majd leszűrjük.
  2. Egy kerek, magasabb falú jénai tálat kivajazunk és meghintjük a zsemlemorzsa felével. A tálba helyezzük a lecsepegtetett spárgát, borsozzuk, és rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
  3. Egy tálban a tojást elkeverjük a tejföllel a reszelt sajt nagy részével, és az apróra vágott kaporlevéllel, majd sózzuk ízlés szerint. A masszát ráöntjük a spárgára és összedolgozzuk. A tetejére tesszük a maradék reszelt sajtot.
  4. Előmelegített sütőben (légkeverés) 190 fokon, kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 52045
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept a rakott spárga egyik változata, amit a friss kapor üdévé tesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek