Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott rétes áfonyás joghurt öntettel

Rakott rétes áfonyás joghurt öntettel
Rakott rétes áfonyás joghurt öntettel
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, viszonylag gyors finomság, amely gyakorlatilag az összes jóféle magyar rétest magában egyesíti. Kivéve az almásat...:)

hozzávalók / 12 adag

  • 60 dkg fagyasztott réteslap
  • 10 dkg mák
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg baracklekvár
  • 50 dkg túró
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl joghurt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 25 dkg áfonya
  • 2 ek méz
  • 1 citrom
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • szóráshoz porcukor

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Túrótölteléket készítünk a megszokott módon (túró-tojássárga-cukor-mazsola-citromhéj-fehérje felvert habja). A mákot, diót a megmaradt  kristálycukorral összekeverjük.
  2. Kivajazott tepsiben a következőképpen rétegezzük: rétes, mák, rétes, dió, rétes, túró, rétes, lekvár, rétes, mák, rétes, dió, rétes, túró, rétes, amíg tart a hozzávalókból, de mákosból csak 2 réteget készítsünk, mert dominál, elnyomja a többi ízt.
  3. Ha valaki nem szereti a mákot, el is hagyható. Egészen más ízvilágot fog képviselni a rétesünk.
  4. Rétegezés közben, minden tölteléket megcsorgatunk tejföllel és olvasztott vajjal, a legtetejét egyenletesen megkenjük tejföllel, vajjal, és a sütőben közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
  5. Az áfonyát elkeverjük a joghurttal, mézzel ízesítjük. Egy kevés mézet apróra vágott friss bazsalikommal és icipici olívaolajjal kikeverünk és a tányért azzal (is) díszítjük (Ld. kép.)

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 568
elküldve: 5
receptkönyvben: 343
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rakott rétes gazdagon, gazdagon rakott rétes, rakott rétes áfonyás joghurt öntettel és bazsalikomos mézzel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mazsu59
mazsu59 Mon, 2012-04-30 15:56

Tegnap meg sütöttem tökös-mákos diós meggyes tökös.mákos ,diós és lekváros volt a réteg, nagy gáztűzhely tepsibe csináltam 2 cs réteslap ami 16 lapnak felel meg ezt csináltam, igen finom lett..köszönöm a receptet.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-04-13 11:51

Hétvégén kísérleteztem kicsit: csak igen kevés mákot tettem bele, alulra-felülre egy-egy réteget, viszont jó bőven lekvárt és diót...mindenki azt mondta, hogy zserbóíze lett...:)
És citromos joghurtöntetet készítettem (nem kaptam áfonyát) joghurt + egy egész citrom héja, pici leve, méz/cukor/édestő (ízlés szerint) húúú, ez még jobb volt, mint az áfonyás...
Ha valaki nem szereti a porcukorral meghintett édességeket (én gyerekkorom óta lefújom a porcukrot mindenről :) ) simán öntse nyakon az öntettel!!! Isteni!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-04-09 07:54

Szia Szlivia! Egy közepes méretű tepsiben készítettük a főzősulimban, igazi cukrásztepsi volt (azaz a széleinél teljesen szögletes, így szebben lehet szeletelni, de nem baj, ha Neked nincs olyan otthon, csak a süti szélét akkor majd le kell vágni) kb. olyan 30x20 centis lehetett. De az úgyis a hozzávalók mennyiségétől függ, ez az a fajta recept, amit lehet "szemre" is elkészíteni :) jó magas legyen, az a lényeg. Mint ahogyan a képen is látszik. A réteslapokat kb 2 rétegben tettük, de nem volt valami nagy minőség, sajnos ez mostanában előfordul, imitt-amott szakadozott, de nem baj, ha átfedésekkel rakod rá. A tejfölt amúgy egy kis tejjel kikevertük, úgy könnyebb csorgatni.

Ja, és csak (langyosra) kihűlt állapotban lehet szépen szeletelni, ezt kihagytam a receptből!
Sok sikert hozzá! :)

szlivia2
szlivia2 Thu, 2010-04-08 16:23

Ez a süti istenien néz ki és még van is hozzá mindenem otthon,mindenképpen el fogom készíteni!De segítenél még abban,hogy mekkora tepsi kell hozzá és hogy mennyi réteslap kell rétegenként?Előre is köszi!