r
Nosalty Logó

Rakott rétes

Bridget
Rakott rétes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

751
Kalória
27.5g
Fehérje
93.5g
Szénhidrát
29.4g
Zsír
171.1g
Víz
103g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9716.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    2179 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    3296 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    560.9 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1026.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 4495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. A kefírt, a cukrot, a búzadarát, a felvert tojásokat, az olajat és a sütőport összekeverjük.
  2. Egy olajjal kikent tepsibe teszünk 3 réteslapot, ráöntjük a keverék felét (nem kell megijedni, mert elég híg a massza) és elsimítjuk, majd rámorzsolunk 25 dkg túrót és meghintjük 1 vaníliás cukorral és mazsolával.
  3. Erre tesszük a következő 3 réteslapot, majd a massza másik felét, rá a maradék túrót, vaníliás cukrot és mazsolát.
  4. A tetejére újabb 3 réteslap kerül.
  5. Higított tejföllel megkenjük és forró sütőbe teszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39X24X6

Vendégségbe ettem ilyen sütit először. Azóta a családomnak is megsütöttem, mindenkinek nagyon ízlett. Nem baj, ha a tepsi nem akkora, mint a réteslap, én is visszahajtottam a kilógó részeket, amikor a masszát beleöntöttem. Nálunk nem nagyon szeretik a mazsolát, úgyhogy azt kihagytam belőle, viszont reszeltem bele citromhéjat. 1-2 evőkanál olajjal kevertem el a tejfölt a tetejére.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...