r
Nosalty Logó

Rakott patiszon gazdagon

Matkovics Eszter
Rakott patiszon gazdagon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

707
Kalória
40.3g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
521.5g
Víz
237.3g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    7445 micro
Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8295.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2239 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    183.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1586 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2696 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    37227 micro
Összesen 3529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A patisszonokat kimagozzuk, megpucoljuk, felszeleteljük és sóval, ételízesítővel, borssal és majorannával befűszerezzük, félretesszük.
  2. A hagymát feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, melyet fehérre párolunk, majd hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. Felkockázzuk a paradicsomot, hozzáadjuk a húshoz a mustárral és a sóval együtt. Készre főzzük.
  5. Elkészítjük a rizst, összekeverjük a hússal, és hozzáadjuk a tojásokat.
  6. A tepsi aljára teszünk egy sor patisszont, ráöntjük a húst, megkenjük tejföllel, a maradék patisszont rátesszük a tetejére, majd a sajtot ráreszeljük. Befedjük alufóliával, és készre sütjük. Kb. 10 percig fólia nélkül is süthetjük, akkor pirosabb, ropogósabb lesz a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Idén először, hogy ültettem patiszont. Bár azt vallottam, hogy rántva kell enni, mert az úgy finom, a mennyiség miatt nem volt kedvem rántani, és kipróbáltam így. Jól döntöttem. Vendégváró ételnek tökéletes. 

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...