r
Nosalty Logó

Rakott patiszon gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Matkovics Eszter
Rakott patiszon gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 707 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    7445 micro
Összesen 707 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8295.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2239 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1586 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2696 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    37227 micro
Összesen 3529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patisszonokat kimagozzuk, megpucoljuk, felszeleteljük és sóval, ételízesítővel, borssal és majorannával befűszerezzük, félretesszük.
  2. A hagymát feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, melyet fehérre párolunk, majd hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. Felkockázzuk a paradicsomot, hozzáadjuk a húshoz a mustárral és a sóval együtt. Készre főzzük.
  5. Elkészítjük a rizst, összekeverjük a hússal, és hozzáadjuk a tojásokat.
  6. A tepsi aljára teszünk egy sor patisszont, ráöntjük a húst, megkenjük tejföllel, a maradék patisszont rátesszük a tetejére, majd a sajtot ráreszeljük. Befedjük alufóliával, és készre sütjük. Kb. 10 percig fólia nélkül is süthetjük, akkor pirosabb, ropogósabb lesz a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 80831
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott patiszon gazdagon
Matkovics Eszter 22 recept

Idén először, hogy ültettem patiszont. Bár azt vallottam, hogy rántva kell enni, mert az úgy finom, a mennyiség miatt nem volt kedvem rántani, és kipróbáltam így. Jól döntöttem. Vendégváró ételnek tökéletes. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek