r
Nosalty Logó

Rakott patiszon gazdagon

Matkovics Eszter
Rakott patiszon gazdagon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

707
Kalória
40.3g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
521.5g
Víz
237.3g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    7445 micro
Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8295.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2239 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    183.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1586 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2696 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    37227 micro
Összesen 3529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A patisszonokat kimagozzuk, megpucoljuk, felszeleteljük és sóval, ételízesítővel, borssal és majorannával befűszerezzük, félretesszük.
  2. A hagymát feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, melyet fehérre párolunk, majd hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. Felkockázzuk a paradicsomot, hozzáadjuk a húshoz a mustárral és a sóval együtt. Készre főzzük.
  5. Elkészítjük a rizst, összekeverjük a hússal, és hozzáadjuk a tojásokat.
  6. A tepsi aljára teszünk egy sor patisszont, ráöntjük a húst, megkenjük tejföllel, a maradék patisszont rátesszük a tetejére, majd a sajtot ráreszeljük. Befedjük alufóliával, és készre sütjük. Kb. 10 percig fólia nélkül is süthetjük, akkor pirosabb, ropogósabb lesz a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Idén először, hogy ültettem patiszont. Bár azt vallottam, hogy rántva kell enni, mert az úgy finom, a mennyiség miatt nem volt kedvem rántani, és kipróbáltam így. Jól döntöttem. Vendégváró ételnek tökéletes. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...