Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán 3. - paradicsomos

Rakott padlizsán 3. - paradicsomos
Rakott padlizsán 3. - paradicsomos
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy melegben effajta egyszerű, mégis ízletes ételekre vágyom. Meg amúgyis olyan olaszos hangulatom lesz az ehhez hasonló ételektől. :)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Reszelt sajttal, sonkával is próbáljuk ki!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkarikázzuk a padlizsán, olajban kisütjük.
  2. Eközben elkészítjük a paradicsomszószt: olívaolajon megfutattjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a paradicsomszószt, fűszereket. Fedő alatt kis lángon 5-10 percig főzzük.
  3. Egy kivajazott jénaiba rétegezzük a padlizsánt és a szószt., majd készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 651
elküldve: 1
receptkönyvben: 135
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos padlizsán, olívaolajon sült rakott padlizsán

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yve
Yve / Yve Sat, 2011-09-17 12:52

Szioka!
Csak otletkent emlitem: probald ki a retegek kozt kenyermorzsaval (s ha ugy lesz lehetoseged - hagymas, paprikasnak elokeszitett daralthussal)
Finom (volt), szep hetveget!

Yve
Yve / Yve Tue, 2011-09-06 12:54

Szia Sárgatulipán!
Elköltözve drága Váradomról sok új ízzel ismerkedhettem új városunkban, új barátnőim konyháin - beszélgetéseiben, amik között ez a rakottas is (annyi külömbséggel, hogy a padlizsánt hámozva, lisztbe mártva sütjük). Férjem azt szereti, hogy érződik rajta jól a fokhagyma és mégsem húsos étel, később meglepetésünkre kisebbik fiunk egyre többször utasította el egy ideig a padlizsánt, így ez is lassan teljesen kimaradt az alig behozott szokásos nyári étrendünkből.
Idén újra utána érdeklődtem, hogy ismét ilyenféle ízben is megközelítsük a padlizsánt. Köszönöm, hogy feltetted, mostmár még lejegyezni sem kell, csupán csak nyomtatom :P :) NoSalty receptgyűjteményemet lassan nem lehet füzetnek nevezni. :-))
A héten ezzel a rakottassal is kényeztetem családunk nagyjait :P
További sok finomságot, sütést - főzést és sikereket konyháitokon!

596
padlizsán 2 db
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
édesítőszer 1 teáskanál
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
vaj 1 ek