r
Nosalty Logó

Rakott marhahús szeletek

sanild
Rakott marhahús szeletek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

húshoz

páclé

1347
Kalória
55.4g
Fehérje
42.9g
Szénhidrát
104.9g
Zsír
305.1g
Víz
355g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

húshoz

páclé

Összesen 1347 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

húshoz

páclé

Összesen 5384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

húshoz

páclé

Összesen 254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3215.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    305.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1347 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    221.8 g

Zsír

  • Összesen
    419.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12862.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    9081 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    1323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 5384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    433 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

húshoz

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk. Besózzuk, borsozzuk, majd egyenként bekenjük mustárral.
  2. Az olajat időközben felforrósítjuk egy serpenyőben. A tojásokat felverjük egy tálba. A zsemlemorzsába belenyomkodjuk jól a hússzeletek mindkét felét, majd a tojásba mártjuk, és közepes hőmérsékleten aranybarnára, bundásra sütjük. A hagymafejet karikákra vágjuk, és kicsit a sült olajban átpirítjuk.
  3. A pácléhez összekeverünk mindent egy tálba.
  4. A sütőt bemelegítjük 175 C-ra. Egy kisebb tepsibe (kb. 20 cmx25 cm) belehelyezzük az átsütött hússzeleteket, szétterítjük a hagymákat a hús tetején, ráöntjük az olajat, amiben a bundás húsokat sütöttük, végül a páclevet.
  5. Sütési idő alatt le kell takarni, mert a marhahús lassan puhul, ezért ne legyünk türelmetlenek sütés alatt. Sütési idő kb.1,5 óra.

páclé

  1. A pácléhez az összes hozzávalót összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25

Ezt az ételt eredetileg marhahúsból készítik, de bármilyen húsból el lehet készíteni, legyen az disznókaraj vagy csirkemell. A csirkéből fele annyi idő alatt elkészül. Nagyon finom. 

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek