Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás rostélyos Katrintól

Hagymás rostélyos Katrintól
Hagymás rostélyos Katrintól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, hogy inkább marhahúsból kéne készíteni, de én mindig sertéscombból készítem, nekünk így vált be. A hagyma finom ropogósra sül, ami még feltuningolja...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akár törtkrumplival vagy petrezselymes krumplival tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk, borsozzuk és a mustárt is rákenjük, s kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Majd kivesszük a hűtőből, s egy nagyobb serpenyőbe teszünk kb. 2 evőkanál étolajat, s a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük. Utána beleöntünk kb. 2 dl vizet, s fedő alatt kb. 20 percig pároljuk, puhítjuk.
  3. Közben a vöröshagymát felkarikázzuk, majd kb. 2 evőkanál lisztet szórunk 1 zacskóba, s beleszórjuk a vöröshagyma karikákat, és jól összekeverjük, hogy mindenhol lisztes legyen.
  4. Utána beleszórjuk egy nagyobb tésztaszűrőbe, s leszórjuk róla a fölösleges lisztet. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk, megsütjük a vöröshagyma karikákat, s egy papírtörlővel kibélelt tányérba szedjük.
  5. Közben a húst néha megforgatjuk a serpenyőben, s félidőben rászórjuk a húsra az aprított fokhagymát. Majd levesszük róla a fedőt, s pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 25 060
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés rostélyos, sertéssült pirított hagymával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

792
sertéscomb 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
finomliszt 2 evőkanál
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
mustár 1 ek
víz 2 dl