r
Nosalty Logó

Rakott kel Vivkó konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Rakott kel Vivkó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    463 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 678 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7393.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    3288 mg
  • Nátrium
    2091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1272 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6538 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 4068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A káposzta leveleit leszedegetjük, alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban (amibe belefér) vizet melegítünk, jól megsózzuk, hozzáadjuk a majoránnát, a szódabikarbónát és a köményt, majd mikor felforrt a víz, beletesszük a káposztát. 10 percig főzzük, majd óvatosan leszűrjük, a vastagabb torzsarészt kivágjuk, és a káposztaleveleket félretesszük.
  3. Egy másik lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és az apróra vágott fokhagymát, majd rátesszük a darált húst, és addig pirítjuk, amíg elfövi a levét. Ezután hozzáadjuk a paradicsomszószt és a pirospaprikát, majd sózzuk, borsozzuk. A rizst is beletesszük, és ha a folyadékot felszívta, kisebb adagokban vizet öntögetünk hozzá. Ezt addig ismételjük meg, amíg a rizs szinte teljesen megpuhul.
  4. A tejfölt sózzuk, borsozzuk. Egy magasabb falú tűzálló tálat megkenünk egy kis tejföllel. Beterítjük a káposzta egyharmadával, megsózzuk, majd meglocsoljuk egy kis tejföllel. (Én a szép zöld külső leveleket a tetejére szoktam tenni.) Rátesszük a rizses hús felét, majd betakarjuk a következő réteg káposztával. Ismét megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel, majd elsimítjuk rajta a maradék rizses húst, befedjük a káposztával, megkenjük a maradék tejföllel, és betoljuk a sütőbe. 10 perc után kivesszük, rátesszük a bacont, és további 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13796
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a rakott kelkáposztát, viszont mivel itt külföldön nem lehet kapni jó füstölt szalonnát, így ki kellett találni valami alternatívát. Ez pedig a bacon. Tudom, tudom... de a semminél azért jobb :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!