Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kel Vivkó konyhájából

Rakott kel Vivkó konyhájából
Rakott kel Vivkó konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a rakott kelkáposztát, viszont mivel itt külföldön nem lehet kapni jó füstölt szalonnát, így ki kellett találni valami alternatívát. Ez pedig a bacon. Tudom, tudom... de a semminél azért jobb :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A káposzta leveleit leszedegetjük, alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban (amibe belefér) vizet melegítünk, jól megsózzuk, hozzáadjuk a majoránnát, a szódabikarbónát és a köményt, majd mikor felforrt a víz, beletesszük a káposztát. 10 percig főzzük, majd óvatosan leszűrjük, a vastagabb torzsarészt kivágjuk, és a káposztaleveleket félretesszük.
  3. Egy másik lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és az apróra vágott fokhagymát, majd rátesszük a darált húst, és addig pirítjuk, amíg elfövi a levét. Ezután hozzáadjuk a paradicsomszószt és a pirospaprikát, majd sózzuk, borsozzuk. A rizst is beletesszük, és ha a folyadékot felszívta, kisebb adagokban vizet öntögetünk hozzá. Ezt addig ismételjük meg, amíg a rizs szinte teljesen megpuhul.
  4. A tejfölt sózzuk, borsozzuk. Egy magasabb falú tűzálló tálat megkenünk egy kis tejföllel. Beterítjük a káposzta egyharmadával, megsózzuk, majd meglocsoljuk egy kis tejföllel. (Én a szép zöld külső leveleket a tetejére szoktam tenni.) Rátesszük a rizses hús felét, majd betakarjuk a következő réteg káposztával. Ismét megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel, majd elsimítjuk rajta a maradék rizses húst, befedjük a káposztával, megkenjük a maradék tejföllel, és betoljuk a sütőbe. 10 perc után kivesszük, rátesszük a bacont, és további 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 3 457
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconös rakott kel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

680
rizs 150 g
darált sertéshús 500 g
darált marhahús 500 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
kelkáposzta 1 nagy db
majoranna 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tejföl 400 ml
paradicsomszósz 2 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
fűszerpaprika 1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
bacon 7 szelet